15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σανίδα σωτηρίας στην Κίνα αναζητούν οι Ρώσοι

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι Ρώσοι μεγιστάνες βλέπουν την Κίνα ως πιθανό σωτήρα για την ταλαιπωρημένη αυτοκινητοβιομηχανία τους, η οποία έχει καταστραφεί από τις επιπτώσεις της εισβολής του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Οι Andrey Pavlovich και Andrey Olkhovsky εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που άφησαν οι διεθνείς εταιρείες που έφυγαν, αποκτώντας εγκαταλελειμμένα εργοστάσια αυτοκινήτων. Τα εργοστάσια αυτά, τα οποία κάποτε έβγαζαν 1,5 εκατομμύριο οχήματα ετησίως, ήταν κάποτε έτοιμα να καταστήσουν τη Ρωσία την κορυφαία αγορά αυτοκινήτων της Ευρώπης.

Η Art-Finance του Pavlovich και ο όμιλος Avtodom του Olkhovsky, ιδιοκτήτες των εξαγορασθέντων εργοστασίων, αναζητούν τώρα συνεργασίες για να αναζωπυρώσουν την παραγωγή.

Ωστόσο, η προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων, αν και φαινομενικά προφανής, παρουσιάζει προκλήσεις λόγω των διαφορών στην κερδοφορία. Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκουν τις εξαγωγές οχημάτων πιο προσοδοφόρες από την τοπική παραγωγή στη Ρωσία, γεγονός που απαιτεί δελεαστικά κίνητρα από τη Μόσχα.

Αυτές οι εξαγορές αντικατοπτρίζουν τη μεταβαλλόμενη δυναμική της ιδιοκτησίας περιουσιακών στοιχείων στη Ρωσία, με τις αποχωρήσεις ξένων και τις δυτικές κυρώσεις να αναδιαμορφώνουν το επιχειρηματικό τοπίο. Καθώς οι καθιερωμένοι δισεκατομμυριούχοι αντιμετωπίζουν τον παραγκωνισμό, τοπικοί επιχειρηματίες όπως ο Pavlovich και ο Olkhovsky μπαίνουν στη μέση, αξιοποιώντας περιουσιακά στοιχεία με έκπτωση.

Η πορεία του Pavlovich ξεκίνησε το 1992 πουλώντας εισαγόμενα αυτοκίνητα, ενώ ο Olkhovsky μεταπήδησε από την εμπορία μετάλλων στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων το 2013.

Η Art-Finance συνέχισε την παραγωγή αυτοκινήτων χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες, ενώ η Avtodom αναζητά κινέζους εταίρους, αν και αντιμετωπίζει εμπόδια λόγω του μέτριου μεγέθους της.

Παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις για τη ρωσική παραγωγή αυτοκινήτων, τα χρονοδιαγράμματα αναβίωσης εκτείνονται στα τέλη της δεκαετίας του 2020.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό