24.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ισχυρισμοί ότι έπληξε δύο ρωσικά πλοία ανοιχτά της Κριμαίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην ουκρανική ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα ρωσικά πλοία Yamal και Azov καταστράφηκαν, ωστόσο διεθνή πρακτορεία δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν το χτύπημα

Το ουκρανικό γενικό επιτελείο υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του, ότι επλήγησαν δύο αποβατικά πλοία, ένα κέντρο επικοινωνιών και άλλες υποδομές που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας στα ανοιχτά της Κριμαίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα πλοία Yamal και Azov καταστράφηκαν, ωστόσο διεθνή πρακτορεία δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν.

Ο κυβερνήτης του λιμανιού της Σεβαστούπολης που έχει εγκατασταθεί από τη Ρωσία είπε ότι καταρρίφθηκαν 10 ουκρανικοί πύραυλοι.Η Ρωσία εξαπέλυσε επίσης επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην πρωτεύουσα, Κίεβο, και στην περιοχή του Λβιβ νωρίς την Κυριακή.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η άμυνά τους κατέρριψε 18 ρωσικούς πυραύλους και 25 drones εκεί. Υπήρξαν μόνο μικρές ζημιές.

Περίπου 20 ρωσικοί πύραυλοι και επτά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στόχευσαν «κρίσιμες υποδομές» στη δυτική περιοχή του Λβιβ. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Ένας από τους πύραυλους κρουζ εισήλθε στον εναέριο χώρο της γειτονικής Πολωνίας, μέλους του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις.

Τις τελευταλίες ημέρες υπήρξε αύξηση των αεροπορικών επιθέσεων και από τις δύο πλευρές, παρόλο που η Ρωσία σημειώνει αργή πρόοδο στην κατάληψη ορισμένων εδαφών στα ανατολικά της χώρας.

Την Παρασκευή, η Ρωσία εκτόξευσε δεκάδες πυραύλους κατά της Ουκρανίας, χτυπώντας ένα φράγμα και αφήνοντας ένα εκατομμύριο Ουκρανούς χωρίς ρεύμα. Και η Ουκρανία χτυπά πιο τακτικά στόχους στην Κριμαία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό