12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανδρουλάκης: Στη δύσκολη Θεσσαλονίκη – «Εικονική η πραγματικότητα Μητσοτάκη»

Ειδήσεις Ελλάδα

Πενήντα μία  ημέρες μένουν ως τις ευρωεκλογές και στο ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένοι να «επενδύσουν» πάνω στις αδυναμίες της κυβέρνησης και να «πολεμήσουν», όμως ταυτόχρονα, τις δικές τους.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη, όπου το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα, με τον ίδιο να κινδυνεύει να το «χρεωθεί» εξ ολοκλήρου, ως ο μόνος βουλευτής του κόμματος στη συμπρωτεύουσα, όταν επέλεξε την οικεία έδρα, αφήνοντας εκτός Βουλής τον Χάρη Καστανίδη.

Και ενώ χθες στήριξε με την παρουσία του στο πλάι του, τον μόνιμο κάτοικο Θεσσαλονίκης Θοδωρή Ζαγοράκη, που έχει δεχθεί επιθέσεις από πολιτικούς του αντιπάλους εξαιτίας της «μετακίνησής» του στο «πράσινο» ευρωψηφοδέλτιο, ως εν ενεργεία ακόμα ευρωβουλευτής εκλεγμένος με τη ΝΔ, σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα, σε μία προσπάθεια να αναδειχθεί και το ανθρώπινο πρόσωπο του κ. Ανδρουλάκη. 

Ειδικότερα, στις εντεκάμισι το πρωί θα επισκεφθεί το 2ο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πυλαίας – Χορτιάτη, που κινδυνεύει με «λουκέτο», κάτι που εφόσον συμβεί, θα αφήσει κυριολεκτικά «στην τύχη τους» πολλά παιδιά με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες.

Αμέσως μετά, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συναντηθεί με έναν νεαρό άντρα που καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο μετά από τροχαίο ατύχημα, και τώρα πασχίζει να πετύχει την αλλαγή των συνθηκών οδηγικής ασφάλειας, προκειμένου να μην βρεθούν και άλλοι άνθρωποι στη θέση του.

Και αν με αυτόν τον τρόπο, βγάζοντας μπροστά τον Νίκο Ανδρουλάκη και το κοινωνικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν να αντιμετωπίσουν την κακή δημοσκοπική τους εικόνα στην Θεσσαλονίκη, στην Χαριλάου Τρικούπη σκοπεύουν αντίθετα να εκμεταλλευτούν την αδυναμία της κυβέρνησης, όπου αυτή υπάρχει.

Κωδικός «εικονική πραγματικότητα»

Ενδειτική είναι η κατηγορία τους εις βάρος του πρωθυπουργού, με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου για τον πληθωρισμό χθες από τις Βρυξέλλες, ότι ζει σε «εικονική πραγματικότητα», η οποία δεν έχει καμία σχέση με την οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.

Θυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει διαβεβαιώσει τους πολίτες τρεις φορές σε διάστημα ενός έτους ότι «τα δύσκολα είναι πίσω μας» σε σχέση με την ακρίβεια, και χθες εντόπισε «ενθαρρυντικές ενδείξεις» στον πληθωρισμό του Μαρτίου, στο ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να θέσουν υπόψη του μερικές …αποθαρρυντικές ενδείξεις σύμφωνα με τη Eurostat.

Παρέθεσαν μάλιστα πίνακα όπου φαίνεται ότι ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού στα τρόφιμα στην Ελλάδα ήταν υπερτετραπλάσιος τον Μάρτιο σε σχέση με τον μέσο όρο στην ΕΕ. Για «εικονική πραγματικότητα» στην οποία ζει όμως ο πρωθυπουργός, μιλούν στην πραγματικότητα και στην ψηφιακή καμπάνια του ΠΑΣΟΚ για την στέγαση, που έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μιλήσει για μία στεγαστική κρίση που δεν αφορά τους πολλούς, υποστηρίζοντας ότι επτά στους δέκα Έλληνες έχουν δικό τους σπίτι, ενώ έχει αναφερθεί με κυνικό τρόπο και στο ότι αυτό που είναι πρόβλημα για κάποιον, είναι έσοδο για κάποιον άλλον.

Και όλα αυτά όταν μία οικογένεια επιβαρύνεται σήμερα με έξοδα αυξημένα κατά 50% σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, σε μία προσπάθεια να ζει σε ένα αξιοπρεπές σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες του Flash.gr δε, για «εικονική πραγματικότητα» θα κατηγορήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο θέμα του ΕΣΥ, θυμίζοντας ότι προεκλογικά υποσχόταν την αναγέννησή του και παρουσιάζοντας τη σημερινή του εικόνα ανά την Ελλάδα, αλλά ακόμα και σε μεγάλα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό