13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θες να αδυνατίσεις; Δοκίμασε μηλόξυδο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κατανάλωση μιας μικρής ποσότητας μηλόξυδου καθημερινά, σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή και σωματική δραστηριότητα, μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια απώλειας βάρους και μείωση του Δείκτη Μάζας Σώματος, ενώ βελτιώνει και άλλους μεταβολικούς δείκτες όπως τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, τα τριγλυκερίδια και την ολική χοληστερόλη.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα πρόσφατης μελέτης που δημοσιεύθηκε στο BMJ Nutrition, Prevention & Health και στην οποία οι ερευνητές κατέληξαν ότι η ημερήσια κατανάλωση μιας κουταλιάς μηλόξυδου μαζί με νερό, επέφερε ευεργετικά αποτελέσματα στο βάρος, τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) και την περίμετρο της μέσης.

Πώς έγινε η μελέτη

Στην έρευνα συμμετείχαν 120 έφηβοι και νεαροί ενήλικες (ηλικίας 12 έως 25 ετών) από τον Λίβανο που ήταν παχύσαρκοι ή υπέρβαροι.

Χωρισμένοι σε δυο ομάδες, οι συμμετέχοντες κατανάλωναν 3 φορές την ημέρα, είτε μηλόξυδο (5, 10 ή 15 χιλιοστόλιτρα) είτε γαλακτικό οξύ – και τα δύο αναμεμειγμένα σε 1 φλιτζάνι νερό – για διάστημα 12 εβδομάδων. Το διάλυμα δίνονταν νωρίς το πρωί, σε άδειο στομάχι ενώ οι συμμετέχοντες κρατούσαν παράλληλα αναλυτικό ημερολόγιο της καθημερινής τους διατροφής αλλά και της σωματικής τους δραστηριότητας. Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν λάμβανε κάποια φαρμακευτική αγωγή καθώς μεγάλες δόσεις μηλόξυδου μπορεί να αλληλεπιδράσουν με φάρμακα όπως η διγοξίνη, η ινσουλίνη, τα φάρμακα για τον διαβήτη και τα διουρητικά.Εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Μετά από 12 εβδομάδες, τα άτομα που έπιναν καθημερινά μηλόξυδο, είχαν κατά μέσο όρο μειώσει το σωματικό τους βάρος κατά 15 κιλά. Η περίμετρος της μέσης και το σωματικό λίπος είχαν επίσης μειωθεί ενώ η συγκεκριμένη ομάδα είδε βελτίωση και στις τιμές της γλυκόζης αίματος, των τριγλυκεριδίων και της ολικής χοληστερόλης τους. Οι ερευνητές προς επιβεβαίωση της συμβολής του μυλόξυδου σε αυτές τις αλλαγές, σημειώνουν ότι τα μέλη και των δυο ομάδων, είχαν ανάλογες διατροφικές συνήθειες και παρόμοια σωματική δραστηριότητα.

Διαβάστε στο news4helth.gr για την ευεργετική δράση του μηλόξυδου στην απώλεια βάρους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό