14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επιστρέφει εσπευσμένα από τις ΗΠΑ λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επιστρέφει εσπευσμάνα από τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των δραματικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή. 

Ο κ. Δένδιας βρισκόταν σε ταξίδι για επαφές με την ελληνική Ομογένεια και την ακαδημαϊκή κοινότητα σε Βοστώνη και Νέα Υόρκη όπου είχε προγραμματιστεί να παρακολουθήσει τη μεγάλη παρέλαση στην 5η λεωφόρο για την 25η Μαρτίου. 

Ανησυχία στη Δύση – Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συγκλήθηκε και πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως εντός της ημέρας για να συζητήσει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ανακοίνωσε η προεδρία του κορυφαίου οργάνου του διεθνούς οργανισμού.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, η συνεδρίαση αναμένεται να γίνει περί τις 16:00 (ώρα Νέας Υόρκης· 23:00 ώρα Ελλάδας).

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε  την επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, απευθύνοντας έκκληση για αυτοσυγκράτηση και άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών.

«Είμαι βαθύτατα ανήσυχος για τον πολύ πραγματικό κίνδυνο μιας καταστροφικής κλιμάκωσης σε ολόκληρη την περιοχή. Προτρέπω όλες τις πλευρές να επιδείξουν μέγιστη αυτοσυγκράτηση για να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες στρατιωτικές συγκρούσεις σε πολλαπλά μέτωπα στη Μέση Ανατολή», αναφέρει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

«Η αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε απόψε το Ιράν εναντίον ισραηλινού εδάφους είναι ανεύθυνη και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με οποιονδήποτε τρόπο», τόνισε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς μέσω της πλατφόρμας Χ / Twitter και προειδοποίησε ότι «το Ιράν διακινδυνεύει ανάφλεξη».

«Είμαστε στο πλευρό του Ισραήλ και θα συζητήσουμε τώρα τα περαιτέρω με τους συμμάχους μας», πρόσθεσε ο κ. Σολτς, ενώ κυβερνητικές πηγές δήλωσαν ότι ο καγκελάριος ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις κατά την πτήση του προς την Κίνα και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας.

«Οι απερίσκεπτες επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ θα πυροδοτήσουν περαιτέρω τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή. Το Ηνωμένο Βασίλειο καλεί το ιρανικό καθεστώς να σταματήσει αυτή τη σοβαρή κλιμάκωση, η οποία δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», δήλωσε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών λόρδος Ντέιβιντ Κάμερον αναφερόμενος στην επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό