18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Maserati Grancabrio Folgore είναι ηλεκτρική και πανίσχυρη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Maserati συμπληρώνει τη γκάμα των Folgore, των ηλεκτρικών της μοντέλων και με την αντίστοιχη έκδοση της Grancabrio. Το ανοιχτού της τετραθέσιου μοντέλου με τη μαλακή οροφή η τεχνολογία πρόωσης του οποίου έχει ρίζες και στη Formula E.

Η Grancabrio έχει ένα εξελιγμένο πλαίσιο από ατσάλι, αλουμίνιο και μαγνήσιο, ενώ εκεί που στις συμβατικές εκδόσεις υπάρχει το τούνελ της μετάδοσης εδώ υπάρχει η σχήματος Τ μπαταρία τεχνολογίας 800V με ενεργειακή χωρητικότητα 92,5 kWh.

Οι ηλεκτροκινητήρες της Grancabrio Folgore είναι τρεις με συνδυαστική απόδοση 761 ίππων και 1.350 N, που καταλήγουν σε όλους τους τροχούς, ενώ η αυτονομία φτάνει τα 450 χιλιόμετρα.

Από πλευράς επιδόσεων το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 2,8 δεύτερα -είναι δηλαδή 0,1 δεύτερα πιο αργή σε σχέση με την αντίστοιχη κουπέ.

Από εκεί και πέρα η οροφή διπλώνει μέσα σε μόλις 14 δεύτερα και με ταχύτητες έως και 60 χλμ./ώρα, ενώ ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τόσο σύστημα θέρμανσης του αυχένα όσο και ανεμοθώρακα.

H Maserati δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τιμές για την Grancabrio Folgore αλλά περίπου 200.000 ευρώ είναι ένα ρεαλιστικό ποσό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό