18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

H Seat θα παραμείνει ζωντανή τουλάχιστον μέχρι το 2035

Ειδήσεις Ελλάδα

Η μάρκα Seat του ομίλου Volkswagen έχει εξασφαλίσει την επιβίωσή της τουλάχιστον μέχρι το 2035, επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Seat/Cupra Wayne Griffiths κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης Τύπου.

Ο Griffiths υπογράμμισε τη δέσμευση της Seat να προσφέρει βελτιωμένα plug-in υβριδικά και αποδοτικά οχήματα μέχρι το τέλος της εποχής των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Η μάρκα θα διερευνήσει επίσης τον πιθανό ρόλο των πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων στο χαρτοφυλάκιο της μαζικής αγοράς.

Με αφορμή τη μείωση των πωλήσεων και τις εικασίες σχετικά με το μέλλον της Seat εν μέσω των επενδύσεων του VW Group σε υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα για την Cupra, ο Griffiths απέρριψε τις φήμες περί αντικατάστασης της Seat με την Cupra.

Τόνισε την ανάκαμψη της Seat το 2023, με αύξηση των πωλήσεων κατά 24%, που αποδίδεται εν μέρει στη βελτιωμένη διαθεσιμότητα των ημιαγωγών και στη στρατηγική εστίαση στα μοντέλα Cupra με υψηλότερο περιθώριο κέρδους.

Ο Griffiths περιέγραψε τα επερχόμενα σχέδια της Seat, συμπεριλαμβανομένων των facelifts για βασικά μοντέλα όπως το Leon, το Arona, το Ibiza και το Ateca.

Ειδικότερα, το ανανεωμένο Leon θα διαθέτει βελτιώσεις παρόμοιες με το αντίστοιχο VW Golf, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγαλύτερης μπαταρίας με αυτονομία 100 χιλιομέτρων για την plug-in παραλλαγή.

Παρά τη θετική της πορεία, η Seat αναγνωρίζει την επιτακτική ανάγκη υιοθέτησης της ηλεκτροκίνησης. Ο Griffiths ανέφερε ότι ενώ ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο Seat δεν είναι επί του παρόντος οικονομικά βιώσιμο, η μάρκα αξιολογεί ενεργά τις ευκαιρίες στο εξελισσόμενο τοπίο των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο όμιλος VW διερευνά επίσης προσιτές λύσεις ηλεκτρικών σε όλες τις μάρκες του, με τον Griffiths να υποδηλώνει ότι ένα ηλεκτροκίνητο εισαγωγικό μοντέλο για τη Seat θα μπορούσε να προσελκύσει νεότερους πελάτες στον όμιλο στο μέλλον.

Ωστόσο, προειδοποίησε κατά της ταυτόχρονης εισόδου όλων των εμπορικών σημάτων του ομίλου στην κατηγορία των EV κάτω των 20.000 ευρώ, τονίζοντας την ανάγκη για στρατηγική τοποθέτηση στην αγορά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό