13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τέλος οι progressive web apps στα iPhone των Ευρωπαίων χρηστών

Ειδήσεις Ελλάδα

Όταν ορισμένοι Ευρωπαίοι χρήστες εγκατέστησαν τη beta έκδοση του iOS 17.4, παρατήρησαν ότι οι progressive web apps δεν λειτουργούσαν πλέον και νόμιζαν ότι επρόκειτο για σφάλμα. Τελικά, πρόκειται για μια σκόπιμη απόφαση της Apple, την οποία η εταιρεία ανέλυσε λεπτομερώς στην ιστοσελίδα της για τους Developers.

Η Apple θα εγκαταλείψει την υποστήριξη των progressive web apps στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνοντας ως αιτία το Digital Markets Act.

Τι είναι οι progressive web apps 

Πρόκειται για ιστοσελίδες που μπορείτε να προσθέσετε ως συντόμευση στην αρχική σας οθόνη ως εφαρμογή, αλλά με πρόσθετη λειτουργικότητα, όπως η δυνατότητα να σας στέλνουν ειδοποιήσεις, να εμφανίζουν badges ειδοποιήσεων και να διατηρούν τις πληροφορίες σύνδεσής σας, ενώ βασίζονται στη μηχανή WebKit του Safari. Το ζήτημα έγκειται στην απαίτηση της DMA της ΕΕ να επιτρέπει η Apple σε third-party browsers να χρησιμοποιούν τις δικές τους μηχανές στο iOS, κάτι που με τη σειρά του θα σήμαινε ότι αυτές οι progressive web apps θα μπορούσαν να βασίζονται σε οποιαδήποτε από αυτές, αντί του WebKit.

Η Apple ισχυρίζεται ότι η συμμόρφωση των web apps με το DMA της ΕΕ συνεπάγεται πολλή δουλειά που δεν είναι πρακτικά εφικτό να γίνει, δεδομένης της χαμηλής αποδοχής τους από τους χρήστες. Η Apple επικαλείται επίσης ανησυχίες για την ασφάλεια με τις progressive εφαρμογές ιστού που βασίζονται σε εναλλακτικές web engines, σημειώνοντας ότι οι κακόβουλες εφαρμογές θα μπορούσαν να διαβάσουν δεδομένα, να ανακτήσουν δικαιώματα και να αποκτήσουν πρόσβαση στην κάμερα, το μικρόφωνο ή την τοποθεσία ενός χρήστη εν αγνοία του.

Επομένως, όταν το iOS 17.4 θα κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό τον Μάρτιο, οι χρήστες με έδρα την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα έχουν πλέον progressive web apps, αλλά τη δυνατότητα να προσθέτουν απλώς βασικά bookmarks στο browser στην αρχική τους οθόνη, τα οποία θα ανοίγουν ως νέα καρτέλα στον αντίστοιχο browser.

Η Apple δεν θα μπορούσε επίσης να διατηρήσει τις progressive εφαρμογές ιστού ως αποκλειστική επιλογή του Safari στα iPhone των χρηστών της ΕΕ, επειδή η DMA απαιτεί την ισότητα σε όλους τους browsers.

[Apple]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό