13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

To Spotify ετοιμάζεται να αυξήσει τις τιμές – Έρχονται και νέα πακέτα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Spotify ετοιμάζεται να αλλάξει τις τιμές των πακέτων του και να φέρει νέες προσφορές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Αυτή η ανανέωση θα περιλαμβάνει αυξήσεις τιμών σε μερικές μεγάλες αγορές και θα υπάρχει επίσης ένα νέο πακέτο που δεν θα περιλαμβάνει ηχητικά βιβλία.

Οι τιμές θα αυξηθούν κατά περίπου 1 δολάριο το μήνα για μεμονωμένα πακέτα και σε 2 δολάρια το μήνα για τα οικογενειακά προγράμματα και τα πακέτα για δύο άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, το Πακιστάν και δύο ακόμα αγορές που δεν κατονομάζονται, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά τους, έρχεται μια αύξηση των τιμών «αργότερα φέτος», σύμφωνα με «άτομα που γνωρίζουν το θέμα».

Η υψηλότερη τιμή φέρεται να συμβάλει στην κάλυψη του κόστους των ηχητικών βιβλίων, τα οποία ξεκίνησε πρόσφατα να προσφέρει το Spotify. Οι συνδρομητές του Spotify λαμβάνουν έως και 15 ώρες ακρόασης ηχητικών βιβλίων το μήνα. Αλλά φυσικά η εταιρεία πρέπει να πληρώσει τους εκδότες των ηχητικών βιβλίων για όλο αυτό το χρόνο ακρόασης που προσφέρει «δωρεάν», παρόλο που μέχρι στιγμής έχει κερδίσει χρήματα μόνο για ηχητικά βιβλία από ακροατές που υπερβαίνουν το προαναφερθέν όριο.

Το Spotify θα προσφέρει ένα νέο πακέτο που θα προσφέρει μόνο μουσική και podcast, χωρίς ηχητικά βιβλία. Αυτό θα έχει την ίδια τιμή με το τρέχον ατομικό πρόγραμμα premium. Οι χρήστες αυτού του επερχόμενου πακέτου θα πρέπει να πληρώσουν για ηχητικά βιβλία.

Συνοπτικά, το Spotify πρώτα προσθέτει ηχητικά βιβλία στο υπάρχον πρόγραμμα premium και μετά αυξάνει την τιμή του αλλά λανσάρει ένα νέο πρόγραμμα που είναι πανομοιότυπο χωρίς ηχητικά βιβλία.

Το σχέδιο θέλει να προσελκύσει τους χρήστες στο πρόγραμμα premium με ηχητικά βιβλία, ώστε να παραμείνουν σε αυτό ακόμα και όταν η τιμή αυξάνεται, ενώ όσοι δεν ενδιαφέρονται για τα ηχητικά βιβλία θα πρέπει να κάνει την αλλαγή.

Παράλληλα, έρχεται ένα supremium πακέτο που δίνει πρόσβαση σε ήχο υψηλής πιστότητας, “μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών” που δεν εξηγούνται.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό