18.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

H Επιστήμη των Πολιτών στο επίκεντρο του TEDxPatras 2023

Ειδήσεις Ελλάδα

Η επιστήμη των πολιτών έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει σύνδεση μεταξύ των πανεπιστημίων και του κοινού και να διευκολύνει νέες μορφές συνεργασίας και διαλόγου.

Χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή ή το τηλέφωνό η συμμετοχή στην επιστήμη μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα ή δύο λεπτά. Υπάρχουν, ωστόσο, διάφοροι τρόποι για να συνδεθούν και να συμμετάσχουν οι πολίτες.

Η Anne Kathrine Overgaard, Επικεφαλής Εξωτερικών Προγραμμάτων στη Σχολή Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νότιας Δανίας και Συνιδρύτρια του Κέντρου Επιστήμης των Πολιτών, καθώς και ο Thomas Kaarsted, επίσης Συνιδρυτής του ίδιου κέντρου, θα βρεθούν στην Πάτρα για να εξερευνήσουν από τη σκηνή του TEDxPatras 2023 πώς οι πολίτες μπορούν να συνεισφέρουν και να ευαισθητοποιήσουν τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και τους ερευνητές.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους, οι Thomas Kaarsted και Anne Kathrine Overgaard θα παρουσιάσουν στοιχεία από κορυφαίες μελέτες περίπτωσης από τη Δανία, επισημαίνοντας τους τομείς που θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ερευνητές, πολίτες και βιβλιοθηκονόμοι, σε ένα ειδικά σχεδιασμένο εργαστήριο το οποίο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, στις 11:00, λίγες ημέρες πριν τη μεγάλη συμμετοχή τους στο TEDxPatras 2023.

Η αλληλεπίδραση μεταξύ των ερευνητών και των πολιτών θα αποκαλύψει ενδιαφέροντα και δυνατότητες για πιθανή συνεργασία σε ερευνητικά ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Το εργαστήριο θα γίνει σημείο συνάντησης για τον ακαδημαϊκό κόσμο και τους πολίτες της Πάτρας, δίνοντας την ευκαιρία για γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή γνώσης. Η διοργάνωση απευθύνεται στο ερευνητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθώς και σε πολίτες, συλλόγους ενεργών πολιτών και βιβλιοθηκονόμους, προσκαλώντας τους να γεφυρώσουν τις κοινότητες και να συμβάλουν σε πιθανές συνεργασίες.

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών και διοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο του έργου CeOS_SE, και το TEDxPatras.

Μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας μέσω της φόρμας εδώ (https://library.upatras.gr/event/citizensciencebridges)

Στους συμμετέχοντες θα δωθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το TEDxPatras 2023 και για κρατήσεις εισιτηρίων, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα 2023.tedxpatras.com.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό