20.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κασσελάκης: Επιλέγει ακραία πόλωση, στοχεύει Μητσοτάκη-Καραμανλή

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ακραία πόλωση επιλέγει ο Στέφανος Κασσελάκης στοχεύοντας σε δυο πρόσωπα τις τελευταίες ώρες: τον Κώστα Καραμανλή, υπουργό Μεταφορών την περίοδο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Σε μια σημαντική τροποποίηση της στρατηγικής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προσωποποιεί την πολιτική κριτική και έχει αποφασίσει, όπως οι κινήσεις του δείχνουν, να υψώσει υπέρμετρα τους αντιπολιτευτικούς τόνους στο δρόμο προς τις εκλογές.

Η κίνησή του να απαντήσει στην ανάρτηση του Πρωθυπουργού που υπερασπίστηκε την σύζυγό του με την προαναγγελία ότι θα παραστεί ως μάρτυρας στο δικαστήριο, καθώς θα προσφύγει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι κατά της βουλευτού Επικρατείας Έλενας Ακρίτα, με ειρωνεία και υποδόριο χλευασμό, είναι ενδεικτική για την αντιπολιτευτική γραμμή που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα.

Όλα στο βωμό της αύξησης των ποσοστών σε μια εκλογική μάχη στις ευρωεκλογές που απ’ ότι προκύπτει έχει ανεβάσει και τον πήχη, εκ των πραγμάτων, ψηλά και πρέπει με κάποιο τρόπο να πετύχει τον στόχο του.

Η στοχοποίηση δύο οικογενειών

Άρα, η πόλωση και η στοχοποίηση των δυο οικογενειών, Μητσοτάκη και Καραμανλή, ήταν η ενδεδειγμένη κίνηση κατά τον Στ. Κασσελάκη, με βάση τις επιλογές του, κινούμενος υπό τη σκιά των καταγγελιών περί οικογενειοκρατίας και τζακιών που έχουν και αρνητικό φορτίο σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

Βέβαια, αυτή η επιλογή έχει και υψηλό πολιτικό ρίσκο, καθώς από εδώ και πέρα δεν θα είναι η πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ένας «περίπατος σε μια εύφορη ηλιόλουστη κοιλάδα», αλλά λασπομαχία στο βούρκο με αναφορές, καταγγελίες και άλλες κινήσεις με φόντο και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στ. Κασσελάκη.

Η κίνηση που ξάφνιασε πάρα πολλούς και εντός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν η επιλογή να εμφανιστεί κατηγορητήριο κατά του Κ. Καραμανλή με επίκληση των αντίστοιχων άρθρων του Ποινικού Κώδικα. Ουσιαστικά αυτό είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών.

Αυτό το συμπαγές, κατά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορητήριο βασίζεται και στις μηνύσεις των συγγενών και κυρίως σε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην εξεταστική επιτροπή. Υπάρχουν τουλάχιστον 4 άρθρα του ποινικού κώδικα βάσει των οποίων κρίνει η ο ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να ελεγχθεί ο Κ. Καραμανλής

«Ο κ. Καραμανλής έχει διαταράξει την ασφάλεια των συγκοινωνιών, έχει διαπράξει παράβαση καθήκοντος, έχει εκθέσει ανθρώπους σε κίνδυνο και πρέπει να ελεγχθεί για όλα αυτά», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς (Αθήνα 9,84).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό