25.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Επικίνδυνα προβλήματα στα φρένα πολλών μοντέλων

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε πρόσφατη αγωγή που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ στο Σαν Ντιέγκο, η Ferrari κατηγορείται ότι δεν αντιμετώπισε ένα “επικίνδυνο ελάττωμα ασφαλείας” που σχετίζεται με τα φρένα σε ορισμένα από τα σπορ αυτοκίνητά της, παρά την έκδοση πολλαπλών ανακλήσεων.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη συλλογική αγωγή, οι ανακλήσεις είχαν μόνο προσωρινά διορθωτικά μέτρα για ένα από τα εντοπισμένα προβλήματα στα φρένα, αφήνοντας πολλούς οδηγούς της Ferrari με δυνητικά μη ασφαλή οχήματα.

Ο ενάγων, ο κάτοικος Καλιφόρνιας Iliya Nechev, ισχυρίζεται ότι η Ferrari 458 Italia του 2010, που αγόρασε το 2020, παρουσίασε προβλήματα στα φρένα από τη στιγμή που την απέκτησε, συμπεριλαμβανομένων περιπτώσεων μερικής ή ολικής απώλειας της ικανότητας πέδησης.

Ο Nechev αφηγείται ένα συγκεκριμένο περιστατικό, κατά το οποίο παρουσίασε απώλεια της λειτουργίας των φρένων ενώ οδηγούσε σε κατηφόρα και ετοιμαζόταν να στρίψει απότομα. Παρόλο που πάτησε το πεντάλ του φρένου, το αυτοκίνητο δεν επιβράδυνε και ο Nechev ενημερώθηκε από τον αντιπρόσωπο της Ferrari ότι αυτό το ζήτημα θεωρήθηκε “φυσιολογικό”.

Η Ferrari ξεκίνησε μια εθελοντική ανάκληση τον Οκτώβριο του 2021 για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα με διαρροή υγρού φρένων που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ικανότητα πέδησης.

Ακολούθησε μια διευρυμένη ανάκληση το 2022, η οποία στόχευε οχήματα όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στη Γερμανία, την Κίνα και την Ιαπωνία. Η αγωγή κατονομάζει επίσης ως εναγόμενο την Robert Bosch, τον φερόμενο κατασκευαστή των ελαττωματικών εξαρτημάτων.

Η καταγγελία κατηγορεί τη Ferrari ότι δεν γνωστοποίησε στους πελάτες την πλήρη έκταση του ελαττώματος των φρένων, υπονοώντας ότι η μόνη λύση θα ήταν η αντικατάσταση του κύριου κυλίνδρου.

Παρά το γεγονός αυτό, η Ferrari φέρεται να συνέχισε να πωλεί αυτοκίνητα με αυτό το δυνητικά απειλητικό για τη ζωή ελάττωμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό