18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι 10+1 επενδυτές κύρους της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο Στάσσης στο Λονδίνο και «ώρα μηδέν» για την Folli Follie – Οικονομικός Ταχυδρόμος

Ειδήσεις Ελλάδα

Επενδυτές υψηλού προφίλ στο Placement της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

· Επενδυτές υψηλού προφίλ και ειδικού βάρους τοποθετήθηκαν στο πρόσφατο placement της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

· Ένα placement που κατά γενική ομολογία σημείωσε εξαιρετική επιτυχία.

· Ενδεικτικό του μεγέθους των επενδυτών είναι ότι τo placement των 80 εκατ. καλύφθηκε από 10 συνολικά διεθνείς επενδυτές.

· Και αυτό με αυστηρά κριτήρια όσον αφορά το ελάχιστο ποσό που μπορούν να επενδύσουν.

· Είχε προηγηθεί σημαντική εκδήλωση ενδιαφέροντος από την πλευρά των επενδυτών.

· Πράγμα που αποδεικνύεται και από την ταχύτητα με την οποία έκλεισε το βιβλίο προσφορών, οδηγώντας μάλιστα σε αύξηση κατά 20% του αρχικού αριθμού μετοχών της προσφοράς.

· Πλέον δημιουργείται μια νέα και σημαντική «βάση» για την αποτίμηση της μετοχής.

· Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ιδιωτική τοποθέτηση συμμετείχε και συγκεκριμένος μέτοχος που είχε αγοράσει σημαντικό ποσοστό στην εταιρεία σε επίπεδα κάτω των 7 ευρώ (πριν από αρκετό διάστημα) και τώρα αυξάνει την συμμετοχή του, προφανώς εκτιμώντας της σημαντικές επιτυχίες που έχει σημειώσει η εταιρεία το πρόσφατο διάστημα.

· Πολύ σημαντικό ρόλο στην δυνατότητα της μετοχής να προσελκύσει ακόμα περισσότερο αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να παίξει η αύξηση της διασποράς και το άνοιγμα της μετοχικής βάσης που αναμένεται να έχουν σας αποτέλεσμα και την αύξηση του όγκου των συναλλαγών (ένα από τα πιο βασικά KPIs για να επενδύσει κάποιος θεσμικός επενδυτής σε μια μετοχή).

· Σημειώνεται ότι η συναλλαγή ήταν «αντιγραφή» ένα αντίστοιχού placement που είχε γίνει στην ΤΕΝΕΡΓΑ τον Ιανουάριο του 2018 (17-18 Ιανουαρίου ξανά !!! στα 4,35/μτχ τότε) που από πολλούς θεωρείται κομβικό για την μετέπειτα πορεία της μετοχής και την αναγνωρισιμότητα της από τους ξένους θεσμικούς επενδυτές

—————–

Ο Στάσσης ανοίγει τα χαρτιά του στο Λονδίνο

· Τα «χαρτιά του» αναμένεται να ανοίξει σήμερα το μεσημέρι στο Capital Markets Day στο Λονδίνο ο Γιώργος Στάσσης αναφορικά με την επόμενη μέρα της ΔΕΗ.

· Πληροφορούμαστε πως 70 στελέχη επενδυτικών οίκων και χρηματοοικονομικών οίκων θα δουν από κοντά την παρουσίαση του νέου στρατηγικού σχεδίου της εταιρείας για το 2024 – 2027.

· Πέραν αυτών που θα την παρακολουθήσουν on line!

· Στο επίκεντρο εκτιμάται πως θα βρεθούν η ανάπτυξη στις ΑΠΕ και η διεθνής επέκταση του ομίλου, μετά τις τελευταίες εξαγορές.

· Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι αναφορές για την πορεία της κερδοφορίας…

—————

Μια ηχηρή απουσία από το Road Show της JP Morgan

· Χωρίς τον Έλληνα πρωθυπουργό, όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθεί το Road Show της JPMorgan στις 25 Ιανουαρίου για τις ελληνικές εισηγμένες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

· Ο ιός της γρίπης που τον ταλαιπωρεί δεν θα επιτρέψει στον κ. Μητσοτάκη να δώσει το παρών στην Νέα Υόρκη.

· Την «Μέκκα του Καπιταλισμού», όπως χαρακτηριστικά μας έλεγε φίλος της στήλης που επισκέπτεται συχνά πυκνά την μεγαλούπολη για business.

· Ο πύργος πάντως της αμερικάνικης τράπεζας στην λεωφόρο Madison στο Μανχάταν θα κατακλυστεί από την ελίτ του ελληνικού Χρηματιστηρίου.

· Η οποία θα ανοίξει τα χαρτιά της και θα «αποκαλύψει» τα μελλοντικά της σχέδια σε πλήθος επενδυτών υψηλού προφίλ…

· Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Πειραιώς, η οποία μαγνητίζει τα βλέμματα των διεθνών επενδυτών λόγω της διάθεσης του ποσοστού που διατηρεί το ΤΧΣ στο μετοχικό της κεφάλαιο.

· Κάποιοι υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να διατεθεί όλο το 27%, αλλά να κρατηθεί ένα ποσοστό για να διατεθεί αργότερα.

· Το Μαξίμου πάντως, όπως μαθαίνουμε, τάσσεται υπέρ της πλήρους απαγκίστρωσης του ΤΧΣ, ώστε οι τράπεζες να περάσουν εξ’ ολοκλήρου στον ιδιωτικό τομέα.

————

Ημέρες δόξας για την Εναλλακτική Αγορά

· Ότι θα ζούσε τέτοιες δόξες η Εναλλακτική Αγορά (ΕΝΑ) του ΧΑ, ούτε και οι εμπνευστές δεν το είχαν προβλέψει.

· Αφορμή;… φυσικά τα mezz.

· Με τα κομπιουτεράκια ανά χείρας, οι αγοραστές προσπαθούν να υπολογίσουν τις διανομές από τις ανακτήσεις, πωλήσεις και ότι άλλη συναλλαγή μπορεί να φανταστεί κανείς.

· Οι προσδοκίες άλλωστε για το τι μπορεί να αποκομίσουν από αυτό το σχήμα των μεσαίων τίτλων που προέκυψαν από τις τιτλοποιήσεις προβληματικών δανείων των τραπεζών (μέσω Ηρακλή), είναι μεγάλες.

· Δεν διαφωνούμε στις προσδοκίες. Οι δυνατότητες δείχνουν μεγάλες.

· Διαφωνούμε στην απουσία κρίσιμων δεδομένων για τους υπολογισμούς. Ειδικά μάλιστα όταν όλα εξαρτώνται από πολλές μεταβλητές.

· Η γραμμή μεταξύ της ρύθμισης ενός δανείου και της απώλειας αυτής είναι μικρή.

————–

Ωρα μηδέν για την Folli Follie

· Η πραγματική D-Day για την Folli Folli έφθασε.

· Σήμερα αναμένεται να αποφανθεί η Δικαιοσύνη για την αποδέσμευση ή μη των περιουσιακών στοιχείων της πολύπαθης εταιρείας.

· Πρόκειται για μια απόφαση που έχει χαρακτηριστεί από κύκλους της εταιρείας ως ζήτημα ζωής και θανάτου και την συνδέουν ευθέως με την επιβίωσή της.

· Όπως μας λένε, εάν δεν υπάρχει θετική απόφαση σήμερα τότε η εταιρεία κατά πάσα πιθανότητα θα… καταρρεύσει. Αφού θα τιναχθεί στον αέρα τη συμφωνία εξυγίανσης με τους ομολογιούχους.

· Μαζί θα πάνε στράφι και οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την διάσωσή της για πάνω από 5 χρόνια.

· Στο θέμα αυτό είχε αναφερθεί πρόσφατα και ο CEO της Folli Follie, λέγοντας πως η εταιρεία δεν θα αντέξει ούτε 6 μήνες χωρίς αυτά.

· Θυμίζουμε πως τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας που δεσμεύθηκαν μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου περιλαμβάνουν ακίνητα αξίας 28 εκατ. ευρώ και μετρητά άνω των 3 εκατ. ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό