21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Εντός εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές – Έρχεται μείωση 50% των χρεώσεων στα POS

Ειδήσεις Ελλάδα

Μέχρι 31 Ιουλίου, χωρίς παράταση, η προθεσμία για την υποβολή των φορολογική δηλώσεων. 

Στα τρόφιμα επιμένει ο πληθωρισμός, ωστόσο αν συγκριθεί με τους προηγούμενους μήνες διαπιστώνεται μείωσή του, είπε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στους Αταίριαστους του ΣΚΑΙ.

Αν δεν τύχει κάτι σε διεθνές επίπεδο, με την πορεία των πραγμάτων η πρόβλεψη είναι το φαινόμενο του πληθωρισμού βαίνει σιγά σιγά σε αποκλιμάκωση, σημείωσε. Το φαινόμενο είναι σε αποδρομή, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε πως το αρνί θα κινηθεί στις περσινές τιμές.

Σε ό,τι αφορά τις φορολογικές δηλώσεις, είπε πως εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής τους. Μάλιστα, κατέστησε σαφές πως η καταληκτική προθεσμία είναι η 31η Ιουλίου και δεν θα δοθεί παράταση.

Επίσης, ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα δοθεί παράταση στη διασύνδεση POS – ταμειακών μηχανών και πρόσθεσε ότι στις 2 Μαΐου θα εκδοθεί εγκύκλιος με όλες τις λεπτομέρειες.

Σημείωσε ότι η εφορία ξεκίνησε να ειδοποιεί τους 25.000 «εξαφανισμένους» που δεν έχουν κλείσει ραντεβού και πως ήδη έχουν μπει πρόστιμα.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι με νομοθετική ρύθμιση έρχεται μείωση στο 50% των χρεώσεων των τραπεζών στα POS, λέγοντας ότι είναι μεγάλη η χρέωση στα μικρά ποσά. Η σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί αυτή την εβδομάδα ή το αργότερο την επόμενη στη Βουλή

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό