16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εντυπωσιακό βίντεο: Πώς είδαν αλεξιπτωτιστές την ολική ηλιακή έκλειψη πηδώντας από αεροπλάνο στο Τέξας [βίντεο]

Ειδήσεις Ελλάδα

Εμπειρία ζωής ήταν για δύο αλεξιπτωτιστές -πατέρα και κόρης- η βουτιά που έκαναν από αεροσκάφος που πετούσε στα 14.000 πόδια πάνω από το Τέξας και απόλαυσαν το θέαμα της ολικής έκλειψης ηλίου κατά την κάθοδό τους στη Γη.

Βίντεο κατέγραψε τη στιγμή που οι δύο αλεξιπτωτιστές ετοιμάζονται να πηδήξουν από το αεροσκάφος του Dallas Skydiving Centre την περασμένη Δευτέρα, κατενθουσιασμένοι όχι μόνον για το άλμα, αλλά και την ευκαιρία να απολαύσουν το κοσμικό γεγονός από τον αέρα.

Στα πλάνα διακρίνονται πατέρας και κόρη να πηδούν από τα 14.000 πόδια, με την κάμερα να τους καταγράφει να αιωρούνται με το αλεξίπτωτο την ώρα που η ηλιακή έκλειψη σκοτεινιάζει τον ουρανό.

Εντυπωσιακά βίντεο: Πώς φάνηκε η έκλειψη ηλίου στο διάστημα -Από δορυφόρους του Έλον Μασκ και της NASA

Ολική έκλειψη Ηλίου: Μαγικές εικόνες, πλανητικό σόου στον ουρανό, απίστευτες φωτό και βίντεο

«Κοίτα», λέει ο πατέρας στην κόρη καθώς ο ουρανός αρχίζει να αλλάζει χρώματα γύρω τους. Οι δύο skydivers χαμογελούν και κάνουν νεύμα στην κάμερα με το δέος ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους, καθώς γίνονται μάρτυρες από προνομιακή θέση της ηλιακής έκλειψης.

Απολαμβάνοντας το άλμα, σηκώνουν τα χέρια κατενθουσιασμένοι προτού συνεχίσουν το αξέχαστο ταξίδι τους στον ουρανό.

Πανζουρλισμός στις ΗΠΑ για την ηλιακή έκλειψη

Εκατομμύρια άνθρωποι συνέρρευσαν την περασμένη Δευτέρα από πολύ μακριά σε περιοχές πάνω στο μονοπάτι της ολικής ηλιακής έκλειψης στις ΗΠΑ, από το Ντάλας του Τέξας μέχρι το Μπάφαλο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και το Μπέρλινγκτον του Βερμόντ στην Ανατολική Ακτή, για να απολαύσουν το ουράνιο θέαμα.

Για τους θεατές, η ολική έκλειψη διήρκεσε έως 4 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα.

Αν και ολική έκλειψη Ηλίου κάπου στον κόσμο συμβαίνει μία φορά κάθε ένα έως τρία χρόνια, η Βόρεια Αμερική δεν πρόκειται να δει άλλη ολική έκλειψη Ηλίου μέχρι το 2044.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό