18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επανήλθαν τα σποτ για εμβολιασμό κατά του Covid: Πρωταγωνίστρια η Κοτανίδου

Ειδήσεις Ελλάδα

Με πρωταγωνίστρια την καθηγήτρια – εντατικολόγο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Αναστασία Κοτανίδου  επανήλθαν τα σποτ με τα οποία το Υπουργείο Υγείας, προτρέπει τους πολίτες, ειδικά των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. 

«Οι άνθρωποι άνω των 60 κινδυνεύουν είκοσι φορές περισσότερο από σοβαρή νόσηση, εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας και θάνατο. Το εμβόλιο μειώνει αυτό τον κίνδυνο κατά 90%», αναφέρει η κ. Κοτανίδου προειδοποιώντας πως οι συμπολίτες μας που έχουν ειδικά υποκείμενα νοσήματα πρέπει να κάνουν άμεσα το εμβόλιο. 

Το σποτ το οποίο ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ ο πρωθυπουργός, εντάσσεται στην στοχευμένη προσπάθεια που ξεκινά το υπουργείο Υγείας για αύξηση των ρυθμών στους εμβολιασμούς καθώς ο κορονοϊός δείχνει και πάλι τα δόντια του με αύξηση στους αριθμούς των θανάτων αλλά και στις διασωληνώσεις. 

Ενώ το σύστημα Υγείας δέχθηκε ήδη ένα πρώτο κύμα πίεσης τόσο από τα αυξημένο κρούσματα κορονοϊού όσο και από τους ανθρώπους που χρειάστηκε να νοσηλευτούν από άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού ή από γρίπη. 

Το υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να βάλει στην εξίσωση των εμβολιασμών και τα φαρμακεία, ώστε οι πολίτες ακόμα πιο εύκολα και με μία μικρή επιβάρυνση να μπορούν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊου. 

Δείτε το βίντεο από την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη 

Ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης κατά 90%. Μην το αμελείτε, ειδικά αν είστε άνω των 60 ετών ή ανήκετε σε ευπαθή ομάδα.

Κλείστε το ραντεβού σας στο https://t.co/PHzrycCUsZ για τον νέο, ετήσιο εμβολιασμό! pic.twitter.com/1wrY2wWZc1

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) January 19, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό