19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αποστολή παρτίδας εμβολίων της BioNTech στην Κίνα για πρώτη φορά

Ειδήσεις Ελλάδα

Την πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά του κορωνοϊού της BioNTech  παραδίδει η Γερμανία στην Κίνα, σύμφωνα με πληροφορίες του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης. Το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι το πρώτο μη κινεζικό εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό που φτάνει στην Κίνα.

«Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι ένα φορτίο με εμβόλια BioNtech βρίσκεται καθ’ οδόν με προορισμό την Κίνα», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες στη δημοσιότητα αναφορικά με τον χρόνο παράδοσης και την ποσότητα των εμβολίων.

Η κίνηση αυτή έρχεται ύστερα από την συμφωνία κατά την επίσκεψη του καγκελάριου Όλαφ Σολτς στο Πεκίνο, με βάση την οποία επετράπη σε Γερμανούς υπηκόοους που ζουν στην Κίνα να εμβολιαστούν με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Με τη σειρά του ο Σολτς, άσκησε πιέσεις ώστε το εμβόλιο της BioNTech να χορηγηθεί και σε πολίτες της Κίνας.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής η Κίνα επέμενε στην χορήγηση εμβολίων εγχώριας παραγωγής, τα οποία ωστόσο δεν ήταν τεχνολογίας mRNA. Η  αποστολή της παρτίδας εμβολίων πραγματοποιείται με φόντο την κατάργηση του αυστηρού lockdown που περιλάμβανε η πολιτική «zero-co», λόγω της έξαρσης των αντιδράσεων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό