21 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κανένα ζήτημα μεταφοράς ελληνικών F-16 στην Ουκρανία

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος του Newsweek το οποίο, ωστόσο επικαλείται ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, περί αποστολής ελληνικών F-16 στην Ουκρανία προχώρησαν πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

«Ουδέν ζήτημα μεταφοράς ελληνικών F – 16 στην Ουκρανία υπάρχει. Όλα τα άλλα αποτελούν ακατάσχετη σεναριολογία» σημείωναν οι εν λόγω πηγές για το δημοσίευμα το οποίο κάνει λόγο για μεταφορά… 32 μαχητικών F-16 στην Ουκρανία. 

Νωρίτερα πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ακολουθεί το δόγμα του «δεδομένου συμμάχου» και ζητά από το Μέγαρο Μαξίμου να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα και να ενημερώσει τη Βουλή. 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το δημοσίευμα του Newsweek

Το σημερινό δημοσίευμα του διεθνούς δικτύου Newsweek, στο οποίο αναφέρεται ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να προβεί στην αποστολή 32 μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, συνιστά μια ακόμη ανησυχητική ένδειξη για την αδιαφανή και ανεύθυνη εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση υπό το δόγμα του ‘’δεδομένου συμμάχου’’, ζημιώνοντας έτσι πολλαπλώς τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Καλούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει άμεσα το εν λόγω δημοσίευμα, καθώς και να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία και τον ελληνικό λαό εάν έχει προχωρήσει σε σχετικές συμφωνίες με την ουκρανική πλευρά, ιδίως όσον αφορά την ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας, καθώς και τις συνέπειες που θα έχουν αυτές σε βάρος της άμυνας της χώρας, ιδίως στα νησιά».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό