15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κοκαΐνη αξίας 2,8 εκατομμυρίων ευρώ βρέθηκε σε κιβώτιο με… μπανάνες

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μία ακόμα επιτυχία στον τομέα καταπολέμησης του λαθρεμπορίου προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με την συμβολή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής, και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.

Ειδικότερα, μετά από διενέργεια τοπικής ανάλυσης κινδύνου δεσμεύτηκε από το Γ΄ Τελωνείο Πειραιά, εντοπίστηκε ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες προερχόμενο από το Εκουαδόρ και με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Ακολούθησε έλεγχος x-ray όπου εντοπίστηκε ύποπτη οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα του εμπορευματοκιβωτίου η οποία επιβεβαιώθηκε. Στην έρευνα συμμετείχε και ο σκύλος ανιχνευτής ναρκωτικών ICE ο οποίος επιβεβαίωσε την ύπαρξη ναρκωτικών ουσιών.

Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση άνοιξαν το κιβώτιο όπου, στον φυσικό έλεγχο εντοπίστηκαν 46 συσκευασίες με σημαντική ποσότητα ναρκωτικής ουσίας (κοκαΐνη), μεικτού βάρους πενήντα πέντε κιλών και πεντακοσίων ενενήντα ενός γραμμαρίων (55,591 Kg), οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά, η αξία της προαναφερόμενης κατασχεμένης ποσότητας κοκαΐνης υπολογίζεται στα 2.800.000 ευρώ.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Πειραιά, ενώ δείγμα από την κατασχεθείσα ποσότητα ναρκωτικής ουσίας ελήφθη από κλιμάκιο του Γενικού Χημείου του Κράτους προς εξέταση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό