21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Είμαστε και θα είμαστε εδώ για ισχυρή, δομική αντιπολίτευση

Ειδήσεις Ελλάδα

Μήνυμα ενότητας για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να στείλει η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία ψήφισε λίγο μετά τις 11:00 στο Δημαρχείο του Αιγάλεω.

«Σήμερα δεκάδες χιλιάδες πολίτες, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., προσέρχονται στις κάλπες και στέλνουν καταρχάς ένα βασικό μήνυμα, ότι η προοδευτική παράταξη είναι εδώ και θα ασκεί αντιπολίτευση απέναντι σε μία κυβέρνηση η οποία νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά με λευκή επιταγή» τόνισε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για να ασκήσουμε ισχυρή δομική αντιπολίτευση απέναντι σε πολιτικές οι οποίες θέτουν την κοινωνία στο περιθώριο, απέναντι σε πολιτικές που ασκούνται με αλαζονεία. Είμαστε και θα είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τις ανάγκες των πολιτών που ορθώς θεωρούν ότι δεν ζουν με τον τρόπο που τους αξίζει και με τον τρόπο που δικαιούνται να ζουν» πρόσθεσε.

Όπως είπε, η μεγάλη, η μαζική συμμετοχή είναι για όλους μας ευθύνη και δέσμευση. «Για εμένα σίγουρα είναι ευθύνη και δέσμευση, ότι θα είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τους ανθρώπους που επιδιώκουν μια άλλη πολιτική στον τόπο. Τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους, τους επιστήμονες και τους επαγγελματίες. Να εκφράσουμε τις προσδοκίες τους και να τους δώσουμε ελπίδα και προοπτική».

Δήλωσε απολύτως αισιόδοξη και υπογράμμισε πως το βράδυ «θα είμαστε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πιο δυνατοί και πιο χαμογελαστοί για την επόμενη μέρα και του ΣΥΡΙΖΑ και της ελληνικής κοινωνίας».

Ερωτηθείσα ποιο είναι το διακύβευμα, είπε: «Ισχυρή, δομική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και επιστροφή της παράταξής μας σε κυβερνητική τροχιά, για να μπορέσουμε να εκφράσουμε τις προσδοκίες και τις ελπίδες όλου αυτού του κόσμου, που ήδη με τη συμμετοχή του δείχνει ότι θέλει μια άλλη προοπτική για τον τόπο».

Σε ερώτηση για το εάν αύριο θα είναι όλοι μαζί, απάντησε: Αυτό είναι αυτονόητο.

Έφη Αχτσιόγλου: Από τη μάχη με την τρόικα στην υποψηφιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ και στο «ως εδώ»

Μεγάλη συμμετοχή – Ουρές στο Δημαρχείο Αιγάλεω

Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα είχαν σχηματιστεί από νωρίς ουρές. Οι κάλπες άνοιξαν στις 08:00 και θα κλείσουν στις 20:00 – εκτός και αν κριθεί αναγκαία η παράταση, όπως και στον πρώτο γύρο.

Στις πρώτες ώρες της ψηφοφορίας η συμμετοχή είναι μεγαλύτερη σε σχέση με την περασμένη Κυριακή. Στις 10:00 είχαν ψηφίσει ήδη πάνω από 19.000 μέλη, ενώ πριν από μία εβδομάδα την ίδια ώρα είχαν ψηφίσει περίπου 10.000. Στις 11:00 είχαν ήδη ψηφίσει πάνω από 34.000 μέλη.

Τα εκλογικά τμήματα ανά τη χώρα είναι 538. Για τη νέα – ύστερα από 15 χρόνια – ηγεσία του κόμματος, μπορούν να ψηφίσουν περίπου 180.000 μέλη και φίλοι του κόμματος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό