20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δένδιας: Τιμάμε τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ειδήσεις Ελλάδα

«Γιορτάζουμε σήμερα την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου , 203 χρόνια μετά την έναρξη της Επανάστασης που οδήγησε στην Εθνική Παλιγγενεσία. Συγχρόνως όμως, τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’αυτά τα 203 χρόνια, για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη και υπερήφανη», επισήμανε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, μετά την μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.

«Τιμάμε επίσης τις ένοπλες δυνάμεις μας, είμαστε περήφανοι για το ηθικό τους, για τα συστήματα που εξοπλίζουν το εξαιρετικά ανθρώπινο δυναμικό. Όμως για να επιτελούν το καθήκον τους χρειάζονται ενίσχυση και αυτή έρχεται με την υλοποίηση της ατζέντας 2030, της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων από τη σύσταση του νέου ελληνικού κράτους».

Μεγαλειώδης παρέλαση

Ενώπιον των επισήμων παρέλασαν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Tα στρατιωτικά τμήματα ξεκίνησαν με τα οχήματα μάχης του πεζικού – τύπου Marder που προμηθεύτηκε πρόσφατα η Ελλάδα από τη Γερμανία. Και ακολούθησαν τα Leopard – της μονάδας Τεθωρακισμένων και τα άρματα του Πυροβολικού – με τα Panzer.

Δέος και υπερηφάνεια από τη διέλευση της Προεδρικής Φρουράς – οι Εύζωνες χειροκροτήθηκαν θερμά από τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό