12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ποιοι δικαιούχοι θα δουν αυξημένα ποσά στους λογαριασμούς τους πριν το Πάσχα

Ειδήσεις Ελλάδα

Αναλυτικά τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Απριλίου 

Μπαράζ πληρωμών αναμένεται τις επόμενες δύο εβδομάδες σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους. Άνεργοι, μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, μητέρες που δικαιούνται επιδόματα γέννησης και μητρότητας θα δουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα που δικαιούνται μέσα στον Απρίλιο.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα λάβουν το δώρο Πάσχα, το οποίο υπολογίζεται βάσει των καταβαλλόμενων τακτικών αποδοχών την 15η ημέρα πριν το Πάσχα, εφόσον αυτές είναι ίσες ή ανώτερες των νομίμων.

Φέτος, οι εργοδότες θα καταβάλουν αυξημένο δώρο Πάσχα λόγω της αύξησης στον κατώτατο μισθό που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Απριλίου. Δικαιούχοι του αυξημένου δώρου Πάσχα θα είναι 550.000 εργαζόμενοι.

Λόγω της αύξησης στον κατώτατο μισθό αυξήθηκαν και 18 επιδόματα, με το πιο βασικό να είναι αυτό της ανεργίας. Έτσι, σήμερα το επίδομα ανεργίας φτάνει στα 510 ευρώ αντί για 479 ευρώ.

Και το επίδομα μητρότητας, λόγω της αύξησης στον κατώτατο μισθό, θα αυξηθεί. Την παροχή λαμβάνουν και οι μη μισθωτές εργαζόμενες, ενώ το ποσό που θα δουν στην τσέπη τους για διάστημα εννέα μηνών ανέρχεται στα 830 ευρώ και είναι ίσο με το νέο κατώτατο μισθό που τέθηκε σε εφαρμογή την προηγούμενη εβδομάδα.

Μέχρι τα τέλη Απριλίου αναμένεται και η πληρωμή του επιδόματος γέννησης, το οποίο επίσης θα είναι ενισχυμένο κατόπιν της απόφαση του υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής. Η νέα παροχή αυξάνεται σε 2.400 έως 3.500 ευρώ, αναλόγως του αριθμού των τέκνων και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2023. Τα αναδρομικά εκτιμάται ότι θα καταβληθούν σε μια ενιαία, μεγάλη δόση, ενώ δικαιούχοι της παροχής είναι οι μητέρες που διαμένουν μόνιμα και στην Ελλάδα και έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό