23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διαθέσιμη και ως υβριδική η νέα Lancia Ypsilon

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αναγέννηση της Lancia ξεκινά στην Ιταλία με τη Νέα Ypsilon, η οποία παρουσιάστηκε επίσημα στον κόσμο στις 14 Φεβρουαρίου. Τώρα, μερικές εβδομάδες μετά την πρεμιέρα της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης, η Lancia ανακοινώνει περήφανα πως ανοίγει τις παραγγελίες και για την ήπια υβριδική Νέα Ypsilon και πιο συγκεκριμένα, την “Edizione Limitata Cassina” που τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας και θα είναι διαθέσιμη σε 1.906 πιστοποιημένα αντίτυπα ως ένα είδος φόρου τιμής στο έτος ίδρυσης της ιταλικής μάρκας. Η υβριδική έκδοση, ιδανική για όποιον αναζητά ευελιξία και σέβεται το περιβάλλον, κινείται χάρη σε έναν 3-κύλινδρο εξηλεκτρισμένο κινητήρα τελευταίας τεχνολογίας ο οποίος έχει χωρητικότητα 1.2 λίτρων και εξοπλίζεται με ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V.

Ο βενζινοκινητήρας είναι ικανός για 100 ίππους, συνδυάζοντας την μέγιστη αποδοτικότητα με την αξιοπιστία και επιταχύνει το ιταλικό hatchback στα 100 km/h σε 9.3 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να διαμορφώνεται στα 190 km/h. Σημαντικό ρόλο τόσο στις επιδόσεις όσο και στην αποδοτικότητα του συνόλου διαδραματίζει και το 6-τάχυτο, e-DCT αυτόματο κιβώτιο που προσφέρει πληθώρα ηλεκτρονικών λειτουργιών όπως το e-Start, το w-Parking, το e-Queuing και το e-Creeping. Χάρη σε όλα αυτά και την δραματική μείωση στο βάρος έπειτα από την αφαίρεση των μπαταριών, η ήπια υβριδική Lancia Νέα Ypsilon δεν καταναλώνει κατά μέσο όρο πάνω από 4.6 λίτρα βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα ενώ οι εκπομπές ρύπων είναι 103 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο.
Σχεδιαστικά, η ήπια υβριδική Νέα Ypsilon Edizione Limitata Cassina χαρακτηρίζεται, όπως και η αντίστοιχη αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, από την προσοχή στην λεπτομέρεια, το χαρακτηριστικά ιταλικό design και την προσεκτική επιλογή υλικών και χρωμάτων. Ο σχεδιασμός της Νέας Ypsilon αποτελεί ούτως ή άλλως μία αναδρομή στην ιστορία της Lancia με στοιχεία που αντλούν έμπνευση από εμβληματικά μοντέλα και μοντέρνες πινελιές που χαρίζουν στο μοντέλο την αναγνωρισιμότητα και τον χαρακτήρα του. Το ίδιο μοτίβο συνεχίζεται και στην καμπίνα όπου την παράσταση κλέβουν τα βελούδινα, θερμαινόμενα και με λειτουργία μασάζ, καθίσματα, το πολυλειτουργικό tavolino και φυσικά οι οθόνες 10.25 ιντσών που παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και επιτρέπουν τον χειρισμό των διάφορων υποσυστημάτων. Άξια αναφοράς είναι και η σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης που επιτρέπει (ημι)αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2 ενώ προηγμένες είναι και οι δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Σύμφωνα με την Lancia, η Νέα Ypsilon Edizione Limitata Cassina MHEV θα είναι διαθέσιμη στην Ιταλία από €28.000 με την προσφορά να ισχύει μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Να σημειώσουμε δε, ότι η Ιταλία είναι μόνο η αρχή του ταξιδιού της ανανεωμένης Lancia καθώς θα ακολουθήσει το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Γαλλία και η Ισπανία ενώ ελπίζουμε ότι αργότερα θα επιστρέψει και στην χώρα μας. Μην ξεχνάμε ότι η Lancia έχει ανακοινώσει και την αναβίωση των “HF” εκδόσεων με πρώτη φυσικά τη Νέα Ypsilon και πιο συγκεκριμένα, την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση η οποία θα αναβαθμιστεί με ένα κινητήριο σύνολο 240 ίππων και άλλα καλούδια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό