20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σεμινάριο στις Σπέτσες για διαδίκτυο, social media σε γραμμή Ομπάμα

Ειδήσεις Ελλάδα

Πολλά και διάφορα συζητήθηκαν στο πολυσυζητημένο τριήμερο εργασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ στο νησί της Μπουμπουλίνας. Στους κόλπους των βουλευτών επικρατεί ενθουσιασμός, καθώς η συνάντηση κρίνεται από τους ίδιους απολύτως επιτυχημένη.

Ο όγκος δουλειάς πολύς, οι διαρροές ελάχιστες -πράγμα εξαιρετικά πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης- και το πολιτικό περιεχόμενο ουσιαστικό.

Αυτά σημειώνουν χαρακτηριστικά κοινοβουλευτικές πηγές, μιλώντας στο flash.gr. Στέφανος Κασσελάκης , Θεοδώρα Τζάκρη, Γιώργος Τσίπρας και Μανώλης Καπνισάκης κρατούσαν σημειώσεις, καταγράφοντας κρίσιμες πτυχές των παρουσιάσεων και των ερωτοαπαντήσεων που ακολούθησαν.

Πάντως, πέρα από την επίσημη ενημέρωση που έδωσε η Κουμουνδούρου μέσω ενός πολυσέλιδου δελτίου τύπου με πληροφορίες και στοιχεία από τις παρουσιάσεις και τις τοποθετήσεις των Τομεαρχών, υπάρχουν και άλλα ζητήματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, χωρίς να παίρνουν ευρεία έκταση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

«Υπήρξε μεγαλύτερη εχεμύθεια από τα συνηθισμένα», ανέφεραν Βουλευτές. Πέρα από την πολιτική ουσία λοιπόν, συζητήθηκε και η εικόνα του κόμματος.

Τι αποφασίστηκε στις Σπέτσες για τα social media 

H παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στα social media  χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «ανοιχτή πληγή» τον τελευταίο καιρό κι αυτό γιατί οι εσωκομματικές εκλογές δημιούργησαν κατά γενική ομολογία διχασμό και τοξικότητα.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να φέρει «νέο αέρα» στη διαδικτυακή εικόνα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αξιοποιώντας κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, από το Facebook και το Twitter μέχρι το Instagram και το Tik Tok.

Εντούτοις, οι εσωκομματικές συγκρούσεις και διαφωνίες δεν έπαψαν να απασχολούν τους χρήστες στα social media. Πολλές φορές, μάλιστα, αυτό γινόταν και με ευθύνη μελών και στελεχών.

Στις Σπέτσες λοιπόν, συζητήθηκε μεταξύ άλλων, αναλυτικά, η ανανέωση αυτής της εικόνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, την παρουσίαση έκανε η δημοσιογράφος Δώρα Τσαμπάση, συνεργάτιδα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και σύζυγος του αείμνηστου Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Στο επίκεντρο της συγκεκριμένης παρουσίασης βρέθηκαν οι καλές πρακτικές βουλευτών στα social media αλλά και τα παραδείγματα προς αποφυγή…

Μεταξύ άλλων, Νίκος Παππάς, Γιώργος Καραμέρος και Χάρης Μαμουλάκης φαίνεται πως δίνουν θετικά τον τόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις παρεμβάσεις τους, ιδιαίτερα στο Tik Tok, όπως και ο Βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς. Είναι αξιοσημείωτο ότι καταγράφουν υψηλά νούμερα προβολών και διαδραστικότητας.

Στους βουλευτές δόθηκε, επίσης, η «γραμμή» να μην αναπαράγουν απλά τις ομιλίες τους στη Βουλή, αλλά να «κόβουν» και να αναρτούν συγκεκριμένα αποσπάσματα, λαμβάνοντας υπόψη περιοχές, ηλικίες, θεματικές ενότητες κ.α.

Κατά την παρουσίαση της κ. Τσαμπάση προβλήθηκαν αποσπάσματα από αναρτημένα βίντεο στα social media καθώς και από κινήσεις και δραστηριότητες διαδικτυακών λογαριασμών.

Επισημάνθηκε, δε, η αναγκαιότητα υποτιτλισμού του οπτικοακουστικού υλικού που «ανεβαίνει», ενώ συζητήθηκαν και κάποιες σχετικές «διεθνείς καλές πρακτικές».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αντίστοιχη δραστηριότητα του Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος διατηρεί έναν από τους πιο δημοφιλείς διαδικτυακούς λογαριασμούς στον κόσμο.

Σημειωτέον, συζήτηση υπήρξε και για την παρουσία των στελεχών και των βουλευτών στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης. Ενδεχομένως, το επόμενο διάστημα να ληφθούν μέτρα βελτίωσης της τηλεοπτικής παρουσίας του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν είχε υπάρξει αντίστοιχη εξαγγελία από τον ίδιο στον Στέφανο Κασσελάκη.

Το επόμενο διάστημα, η Κουμουνδούρου αναμένεται να “τρέξει” την καμπάνια που ετοιμάζει κατά της ακρίβειας, με το διαδίκτυο να θεωρείται κρίσιμο εργαλείο από τους παροικούντες την κομματική Ιερουσαλήμ για τη διείσδυση των κομματικών θέσεων στους πολίτες.

Επίσης, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της διαδικτυακής παρουσίας του κόμματος και της περαιτέρω αξιοποίησης του i-syriza, μεγάλο βάρος θα δοθεί και στην καμπάνια που θα διενεργηθεί ενόψει του 4ου συνεδρίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό