18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

TikTok: Πέτυχε ρεκόρ δαπανών 10 δισ. δολαρίων από χρήστες εντός εφαρμογής το 2023

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Bloomberg δημοσίευσε μια ανάλυση των δαπανών σε εφαρμογές για το 2023, αποκαλύπτοντας μια αύξηση 11% στα έσοδα. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στη ζήτηση για πλατφόρμες βίντεο, ενώ τα παιχνίδια παρουσίασαν πτώση 2% σε ετήσια βάση.

Τα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι το TikTok ξεπέρασε τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες εντός εφαρμογής, καθιστώντας το την πρώτη εφαρμογή που φτάνει αυτό το όριο.

Το ορόσημο επιτεύχθηκε μέσω ενός συστήματος, που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν donate στους αγαπημένους τους δημιουργούς και live streamer. Ερευνητές αγοράς είπαν ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στην κινεζική ByteDance «ξεκλείδωσε το μυστικό της δημιουργίας εσόδων από κινητά».

Οι δαπάνες σε εφαρμογές και όχι σε παιχνίδια αυξήθηκαν το 2023, καθώς οι χρήστες πλήρωναν περισσότερα για streaming και περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες και εφαρμογές γνωριμιών. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος παράγοντας εσόδων παρέμεινε η διαφήμιση. Τα δύο τρίτα των πωλήσεων για κινητές συσκευές αφορούσαν διαφημίσεις για κινητές συσκευές, φτάνοντας τα 362 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που ήταν 8% μεγαλύτερο από το 2022.

Ακόμα, από την ανάλυση αποκαλύφθηκε ότι οι καταναλωτές παρέμειναν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στα smartphone τους. Η Ινδονησία κατέλαβε την υψηλότερη θέση μεταξύ των χωρών, με μέσο όρο πάνω από 6 ώρες ανά άτομο την ημέρα. Ο μέσος όρος στις 10 κορυφαίες αγορές έφτασε τις 5 ώρες καθημερινής χρήσης εφαρμογών και οι δαπάνες αυξήθηκαν επίσης κατά 3%.

Οι εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις ήταν οι Shein και Temu, με το τελευταίο να είναι η εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις σε 125 αγορές. Αλλού, οι τομείς των ταξιδιών και των εισιτηρίων σημείωσαν ανάκαμψη στη δημοτικότητα και τις δαπάνες. Σύμφωνα με τα δεδομένα, οι εφαρμογές δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης ξεπέρασαν τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε μηνιαία καταναλωτική δαπάνη μέχρι τα τέλη του 2023.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό