20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νίκη-γοήτρου για την Γερμανία απέναντι στην «άγευστη» Γαλλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Σαν σε… προπόνηση νίκησε σε φιλικό η Eθνική Γερμανίας την ομώνυμη της Γαλλίας με 2-0 στην «Groupame Arena» του Λυών. Ο Φλόριαν Βιρτς κατάφερε και «σόκαρε» τους γηπεδούχους μόλις στο 7ο δευτερόλεπτο του ματς (1-0). Το τελικό 2-0 σημείωσε ο Κάι Χάβερτς στο δεύτερο ημίχρονο από κοντινή θέση (49′). 

Ο Βιρτς στο 7ο δευτερόλεπτο της συνάντησης, σημείωσε ένα γκολ-ζωγραφιά έξω από την περιοχή, για να «παγώσει» την «Groupama Arena» και να βάλει μπροστά τους φιλοξενούμενους με 1-0 (1′). 

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτό ήταν το δεύτερο πιο γρήγορο τέρμα στην ιστορία των εθνικών ομάδων, καθώς το πρώτο γκολ σημειώθηκε και αυτό την ίδια μέρα (23/03) από τον Κρίστοφ Μπάουμγκαρντνερ της Αυστρίας στο φιλικό εναντίον της Σλοβακίας. 

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν και να δημιουργήσουν φάσεις, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ που θα έφερνε το παιχνίδι στην ισορροπία, με αποτέλεσμα να… πληρώσουν την κακή τους εμφάνιση λίγο μετά, καθώς η «μάνσαφτ» διπλασίασαν τα τέρματά τους με την έναρξη του δευτέρου μέρους (49′).

Ο Βιρτς έβγαλε μία πάσα-διαβήτη στον Τζαμάλ Μουσιάλα, ο οποίος αφού πέρασε τον Μπρις Σαμπά, πάσαρε στον Χάβερτς με τον παίκτη της Άρσεναλ να «τελειώνει» υποδειγματικά την φάση σε κενή εστία κάνοντας το τελικό 2-0. 

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Σάμπα, Λουκά Ερναντέζ (61′ Τεό Ερναντέζ), Ουπαμεκανό, Παβάρ, Κουντέ (60′ Κλος), Τσουαμενί (74′ Φοφανά), Ραμπιό, Ζαΐρ-Εμερί (61′ Καμαβινγκά), Εμπαμπέ, Τουράμ (61′ Τουράμ), Ντεμπελέ (83′ Κόλο Μουανί)Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Τερ Στέγκεν, Μίτλεστεντ, Τα, Ρούντιγκερ, Κίμιχ, Κρος (90′ Αντόν), Άντριχ, Βιρτς (72′ Φχιούριχ), Μουσιάλα (80′ Φούλκρουγκ), Γκιντογκάν (72′ Μίλερ), Χάβερτς (80′ Ούνταβ)

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό