21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Καθηγητής κιθάρας στη Γαλλία  κατηγορείται ότι προσέλαβε εκτελεστές για να σκοτώσουν τον κινησιοθεραπευτή του

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον θεωρούσε υπεύθυνο για τους χρόνιους πόνους του

Ένας καθηγητής κιθάρας δικάζεται από σήμερα στο Κακουργιοδικείο του Παρισιού, με την κατηγορία ότι προσέλαβε Γεωργιανούς εκτελεστές για να εκδικηθεί τον πρώην κινησιοθεραπευτή του, τον οποίο θεωρούσε υπεύθυνο για τους χρόνιους πόνους του.

Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση αυτήν ήταν συνολικά δέκα. Οι τρεις δικάζονται ερήμην, αφού δεν βρίσκονται στη Γαλλία και σε βάρος τους έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Ο δέκατος πέθανε στη φυλακή τον περασμένο Δεκέμβριο.

Εκείνο το πρωί της 6ης Μαΐου 2019 ο Μισέλ Χ., χειροπράκτης-κινησιοθεραπευτής, διέσχιζε έναν δρόμο στο δυτικό Παρίσι για να πάει στο γραφείο του, όταν ένα αυτοκίνητο, που είχε κόψει ταχύτητα για να τον αφήσει να περάσει, επιτάχυνε, τον παρέσυρε και εξαφανίστηκε. Το θύμα τραυματίστηκε μόνο στο πέλμα και στη γάμπα.

Στην κατάθεσή του στην αστυνομία, εξέφρασε υποψίες για τον Σιλβέν Φερόν, έναν πρώην ασθενή του ο οποίος τον είχε κατηγορήσει δέκα χρόνια νωρίτερα ότι τον άφησε ανάπηρο λόγω μιας αδέξιας κίνησής του. Ο Φερόν τον είχε καταγγείλει στον σύλλογο των χειροπρακτών-κινησιοθεραπευτών και κατάφερε, επικαλούμενος πολλές ιατρικές γνωματεύσεις, να πάρει αποζημίωση ύψους 30.000 ευρώ. Από την παρακολούθηση του τηλεφώνου του διαπιστώθηκε ότι, παρ’ ότι είχαν περάσει τόσα χρόνια, ο Φερόν ήλπιζε πάντα να τον εκδικηθεί, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η σύντροφός του και ο πατέρας της, Γεωργιανοί υπήκοοι, ανέλαβαν να βρουν εκτελεστές, επίσης Γεωργιανούς, για να επιτεθούν στον κινησιοθεραπευτή. Στις αρχές του 2018 ο Σιλβέν Φερόν έδωσε 2.000 ευρώ σε μια πρώτη ομάδα εκτελεστών, οι οποίοι όμως δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Η σύντροφός του βρήκε άλλους επίδοξους δολοφόνους. Τρεις από αυτούς έφτασαν στη Γαλλία με αεροπλάνο από τη Γεωργία, επιτέθηκαν στον Μισέλ Χ. και έφυγαν αμέσως για την πατρίδα τους.

Ο Σιλβέν Φερόν που, σύμφωνα με τις υποκλαπείσες συνομιλίες του, θεωρούσε ότι έκαναν «κακή» δουλειά, δεν σκόπευε να σταματήσει εκεί αλλά σχεδίαζε μια ληστεία στο σπίτι του κινησιοθεραπευτή. Στο μεταξύ όμως, συνελήφθη μαζί με τους συνεργούς του.

Στο δικαστήριο είπε ότι δεν θα κάνει προς το παρόν κάποια δήλωση. Στην προανάκριση διαβεβαίωνε ότι δεν ήθελε τον θάνατο του θύματός του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό