17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο γάμος με βετεράνο του στρατού

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι σιαμαίες αδερφές Άμπι και Μπρίτανι Χένσελ που είναι ενωμένες στον κορμό, έγιναν γνωστές σε όλο τον κόσμο όταν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τηλεοπτικά στο σόου της Όπρα Γουίνφρεϊ τον Απρίλιο του 1996.

Πλέον όμως οι δύο ψυχές που ζουν σε ένα σώμα, καταφέραν ακόμα ένα επίτευγμα στην προσπάθεια του να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.  Σύμφωνα με τα δημόσια αρχεία που εξασφάλισε το «Today», η 34χρονη σιαμαία Άμπι Χένσελ από τη Μινεσότα παντρεύτηκε το 2021 τον Τζος Μπόουλινγκ, νοσηλευτή και βετεράνο του στρατού.

Tiktokabbyandbrittanyhensel

Αντίθετα με άλλες περιπτώσεις σιαμαίων διδύμων που μπορούν να διαχωριστούν, οι γονείς των Άμπι και Μπρίτανι αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε επέμβαση, αφότου οι γιατροί τους ενημέρωσαν, ότι ήταν αμφίβολο, αν θα καταφέρουν να επιβιώσουν.

Οι δύο αδελφές μοιράζονται τα ίδια ζωτικά όργανα, συμπεριλαμβανομένων του συκωτιού, διάφραγμα, αναπαραγωγικό και πεπτικό σύστημα, έντερα και ουροδόχο κύστη. Η κάθε μία ελέγχει ένα χέρι και ένα πόδι, κάτι που απαιτεί μεγάλο συγχρονισμό για να ολοκληρωθούν κινήσεις, όπως περπάτημα, τρέξιμο και οδήγηση. 

Η Άμπι και η αδελφή της, Μπρίτανι, πιστεύεται ότι είναι από τις ελάχιστες σιαμαίες στην ιστορία που επιβίωσαν και έγιναν διάσημες με την ομώνυμη εκπομπή τους στο TLC, η οποία κατέγραφε τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής τους, όπως την αποφοίτησή τους από το λύκειο και την προσπάθειά τους για μια θέση στην αγορά εργασίας.

Η σχέση της Άμπι με τον Τζος, ο οποίος είναι πατέρας ενός παιδιού, ήταν άγνωστη μέχρι τώρα, με τις σιαμαίες να ζουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τα τελευταία 10 χρόνια.

Tiktokabbyandbrittanyhensel
Ο γάμος

Στο λογαριασμό του TikTok @abbyandbrittanyhensel δημοσιεύθηκε πρόσφατα ένα κλιπ που δείχνει τον γάμο της Άμπι και ένας λογαριασμός στο Facebook, με τίτλο Britt And Abby, παρουσίασε επίσης μία φωτογραφία του ευτυχισμένου ζευγαριού.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Για την τελετή, η οποία έλαβε χώρα το 2021, οι σιαμαίες φόρεσαν ένα αμάνικο νυφικό με λεπτομέρειες από δαντέλα, ενώ ο γαμπρός ένα γκρι κοστούμι.

Οι σιαμαίες είναι, σύμφωνα με το Today, δασκάλες σε δημοτικό σχολείο και ζουν στη Μινεσότα, όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.

Κόντρα σε κάθε προγνωστικό

Όταν οι σιαμαίες Χένσελ γεννήθηκαν στις 7 Μαρτίου 1990 στη Μινεσότα, οι γιατροί προειδοποίησαν τους γονείς τους, πως ήταν απίθανο να έβγαζαν τη νύχτα. Αλλά αυτή η πρόβλεψη επρόκειτο να αποδειχθεί λανθασμένη.

Εξέπληξαν επίσης τους πάντες με τον εκπληκτικό τους συντονισμό όταν έπαιζαν πιάνο, με την Άμπιγκειλ να αναλαμβάνει το δεξί χέρι και την Μπρίτανι το αριστερό. Μεγαλώνοντας, απολάμβαναν αθλήματα όπως μπόουλινγκ, βόλεϊ, ποδηλασία, σόφτμπολ και κολύμπι.

Σε ηλικία 16 ετών πέρασαν τις εξετάσεις οδήγησης, με τη μητέρα τους, τότε, να παραδέχεται ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα. «Δεν ξέρω τι θα συνέβαινε εάν τις σταματούσαν για υπερβολική ταχύτητα. Θα έπαιρναν και οι δύο κλήση ή μόνον η Άμπι, επειδή το πόδι της ήταν στο γκάζι;»

Ωστόσο, οι γονείς τους δεν σκέφτηκαν ούτε μία φορά να χωρίσουν τα σιαμαία, λόγω του κινδύνου να πεθάνουν και τα δύο ή να μείνουν με σοβαρές αναπηρίες, που θα έθεταν σε κίνδυνο την ποιότητα ζωής τους.

Δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι, ενωμένοι σε ένα σώμα

Όσο μεγάλωναν, όπως πολλά σιαμαία, είχαν πολύ διαφορετικές προσωπικότητες και προτιμήσεις.

Οι σιαμαίες, στη βρεφική ηλικία, υποβλήθηκαν σε επέμβαση για να αφαιρεθεί ένα τρίτο, μη ανεπτυγμένο χέρι από το στήθος τους, ενώ σε ηλικία 12 ετών μπήκαν ξανά στο χειρουργείο για να διορθωθεί η σκολίωση και να διευρυνθεί η θωρακική τους κοιλότητα, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές αναπνευστικές δυσκολίες.

Τι γνωρίζουμε για τα σιαμαία

Τα σιαμαία δίδυμα εμφανίζονται όταν τα αδέρφια έχουν το δέρμα ή τα εσωτερικά τους όργανα συγχωνευμένα.

Στατιστικά στις 40.000 γεννήσεις προκύπτει ένα δίδυμο σιαμάιων και μόνο το 1 τοις εκατό από αυτά επιβιώνουν μετά τον πρώτο χρόνο.

Τα σιαμαία δίδυμα προκαλούνται από ένα γονιμοποιημένο ωάριο που αρχίζει να χωρίζεται σε δύο έμβρυα λίγες εβδομάδες μετά τη σύλληψη, αλλά η διαδικασία σταματά πριν ολοκληρωθεί.

Ο πιο συνηθισμένος τύπος είναι τα δίδυμα που ενώνονται στο στήθος ή στην κοιλιά.

Η επιτυχία της χειρουργικής επέμβασης διαχωρισμού εξαρτάται από το πού ενώνονται τα δίδυμα. Οι γιατροί μπορούν να πουν μόνο ποια όργανα μοιράζονται τα αδέρφια, και επομένως προγραμματίζουν χειρουργική επέμβαση, αφού γεννηθούν. Τουλάχιστον ένα δίδυμο επιβιώνει το 75 τοις εκατό των περιπτώσεων.

Το πιο διάσημο ζευγάρι σιαμαίων διδύμων ήταν ο Chang και ο Eng Bunker, που γεννήθηκαν το 1811 και ταξίδεψαν με το τσίρκο του PT Barnum. Γεννήθηκαν στο Σιάμ και ήταν γνωστά ως δίδυμα Σιάμ.

Τα κορίτσια Χένσελ είναι η πιο σπάνια μορφή συζευγμένων διδύμων, αποτέλεσμα ενός μόνο γονιμοποιημένου ωαρίου που δεν χωρίστηκε σωστά στη μήτρα, με αποτέλεσμα τον δικέφαλο παράπαγο – όπου τα δίδυμα έχουν δύο κεφάλια και ένα μόνο σώμα με δύο χέρια και δύο πόδια.

Έχουν δύο σπονδυλικές στήλες (που ενώνονται στη λεκάνη), δύο καρδιές, δύο οισοφάγους, δύο στομάχια, τρία νεφρά, δύο χοληδόχους κύστη, τέσσερις πνεύμονες (οι δύο ενωμένοι), ένα συκώτι, ένα πλευρό, ένα κοινό κυκλοφορικό σύστημα και μερικώς κοινά νευρικά συστήματα.

Από τη μέση και κάτω, όλα τα όργανα, συμπεριλαμβανομένου του εντέρου, της ουροδόχου κύστης και των αναπαραγωγικών οργάνων, είναι κοινά.

Ενώ γεννήθηκαν με τρία χέρια, το ένα αφαιρέθηκε χειρουργικά.

Είναι σπάνιο για δίδυμα που συνδέονται με τον τρόπο με τον οποίο η Άμπι και η Μπρίτανι επιβιώνουν μέχρι την ενηλικίωση, αλλά παρόλα αυτά είναι καλά στην υγεία τους, χωρίς καρδιακά ελαττώματα ή ανεπάρκεια οργάνων.

Υπάρχει μόνο ένα από τα δίδυμα που ζουν στον κόσμο με την ίδια πάθηση – τα αδέρφια Ayşe και Sema Tanrıkulu που γεννήθηκαν στην Τουρκία το 2000.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό