16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σαββατοκύριακο με βροχές και καταιγίδες

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Σάββατο, στα ανατολικά τμήματα της χώρας θα συνεχιστούν οι βροχές και οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, ενώ στα δυτικά τμήματα τα έντονα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Πιο αναλυτικά, στην ανατολική χώρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κατά τόπους στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα Δωδεκάνησα.

Ωστόσο, βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί, εκτός από τη Μακεδονία όπου θα παραμείνει άστατος. Από την άλλη, στη δυτική χώρα αναμένεται άστατος καιρός με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το πρωί και βελτίωση του καιρού στη συνέχεια, με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα και αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις και αργά τη νύχτα θα σημειωθούν και πάλι τοπικές βροχές.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά της χώρας.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί ίδιας έντασης με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Από τη νύχτα στο Ιόνιο θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές της και θα φτάσει ως προς τις μέγιστες στα βορειοανατολικά τους 17 με 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στη νησιωτική χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αρχικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, που σταδιακά προς το μεσημέρι θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αρχικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κατά τόπους καταιγίδες, ιδιαίτερα μέχρι το πρωί, ωστόσο στο μεγαλύτερο μέρος του νομού ο καιρός θα βελτιωθεί και θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή, στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας και σε τμήματα της ανατολικής νησιωτικής χώρας θα σημειωθούν βροχές και κατά τόπους καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένονται φαινόμενα. Συγκεκριμένα, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και τη Μακεδονία και γρήγορα και στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, την Θεσσαλία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις που παροδικά θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά και τα βόρεια κατά τόπους και καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας και αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές κατά τόπους στο ανατολικό Αιγαίο και το βράδυ κατά τόπους στην Κρήτη.Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά και 7 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και τα νότια και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στη νησιωτική χώρα τους 21 με 23 και τοπικά τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με βροχές και από το μεσημέρι και μετά κατά τόπους και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 και τοπικά 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό