17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Σημαία» του ΠΑΟΚ ο Βιεϊρίνια

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που έχουν συνδυάσει το όνομά τους με τον ΠΑΟΚ. Ανάμεσα σε αυτούς, προφανώς και βρίσκεται ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος τα τελευταία εφτά χρόνια είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης, ενώ είχε αγωνιστεί στον «δικέφαλο του βορρά» και τις σεζόν 2010-2011, 2011-2012, προτού πάρει μεταγραφεί στη γερμανική Βόλφσμπουργκ.

Ο Πορτογάλος έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ (2019), με τον ίδιο να σηκώνει το τρόπαιο, ενώ έχει και 3 κύπελλα Ελλάδας (2018, 2019, 2021). Από τους αγαπημένους της εξέδρας και έχοντας προσφέρει πολλά, ο Βιεϊρίνια έχει πλέον ένα δικό του, προσωπικό ρεκόρ, για το οποίο σίγουρα θα μείνει αξέχαστος.

Ο πολύπειρος μπακ-χαφ, ξεκίνησε βασικός στο παιχνίδι της ομάδας του κόντρα στον Πανσερραϊκό για την 25η αγωνιστική της super league. Σε ηλικία 38 ετών, 1 μήνα και 4 ημερών, ο Πορτογάλος έγινε ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Ξεπέρασε τον Κώστα Χαλκιά, ο οποίος κατείχε αυτό το ρεκόρ σε ηλικία 37 ετών, 11 μηνών και 17 ημερών.

Αυτό προφανώς δεν είναι το μοναδικό ρεκόρ που έχει ο ίδιος με την ομάδα της Θεσσαλονίκη. Ο Βιεϊρίνια είναι ο ξένος με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου, ενώ με το γκολ του κόντρα στην Αμπερντίν για τους ομίλους του Conference League, είχε γίνει ο γηραιότερος σκόρερ της ομάδας, ξεπερνώντας τον θρυλικό Γιώργο Κούδα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό