19.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αυτή είναι η ηλεκτρική Mercedes-Benz G Class

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Mercedes-Benz αλλάζει πορεία στην εμβληματική της G-Class, παρουσιάζοντας την αμιγώς ηλεκτρική G 580, η οποία κατά τη διάρκεια της εξέλιξης ήταν γνωστή ως EQG.

Διατηρώντας τη στιβαρή σχεδίαση της αντίστοιχης βενζινοκίνητης G 450 d, η G 580 διαθέτει ανεπαίσθητες αναβαθμίσεις, όπως επανασχεδιασμένη μάσκα και σήματα EQ.

Ειδικότερα, οι αεροδυναμικές βελτιώσεις συμβάλλουν σε μειωμένο συντελεστή οπισθέλκουσας σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα, με συντελεστή cd 0,48.

Στο εσωτερικό, το G 580 προσφέρει μια πολυτελή εμπειρία με προηγμένη τεχνολογία MBUX και κορυφαία χαρακτηριστικά άνεσης.

Κάτω από το γοτθικό εξωτερικό του κρύβεται ένα εξελιγμένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το οποίο αποτελείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες -έναν για κάθε τροχό- που αποδίδουν συνδυαστικά 588 ίππους και 1.164 Nm ροπής.

Από πλευράς επιδόσεων, η G 580 επιταχύνει από τα 0 έως τα 100 km/h σε 4,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 180 km/h.

Εξοπλισμένο με μια μπαταρία 116 kWh που μοιράζεται με το EQS, διαθέτει αυτονομία 434-473 km και δυνατότητες ταχείας φόρτισης έως 200 kW DC και 11 kW AC.

Η υπεροχή εκτός δρόμου αποτελεί σήμα κατατεθέν της G-Class και η G 580 συνεχίζει αυτή την παράδοση με χαρακτηριστικά όπως εικονικά μπλοκέ διαφορικά και εντυπωσιακή απόσταση από το έδαφος. Ενώ καινοτόμες τεχνολογίες όπως το G-Turn και το G-Steering ενισχύουν την ευελιξία.

Η ασφάλεια και η ανθεκτικότητα έχουν προτεραιότητα με ένα ειδικά σχεδιασμένο προστατευτικό κάτω από το αμάξωμα που προστατεύει την μπαταρία κατά τη διάρκεια περιπετειών εκτός δρόμου.

Η παρουσίαση της G 580 με τεχνολογία EQ σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τα ηλεκτρικά οχήματα στη γκάμα της G-Class, συνδυάζοντας άψογα τις θρυλικές ικανότητες εκτός δρόμου με την πρωτοποριακή ηλεκτρική κίνηση.

Αν και εκκρεμούν λεπτομέρειες σχετικά με την τιμή και τη διαθεσιμότητα, η G 580 αναμένεται να καταλάβει εξέχουσα θέση στη γκάμα της G-Class, προσφέροντας αξιοσημείωτες επιδόσεις και δυνατότητες σε ένα ηλεκτροκίνητο πακέτο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό