19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τέλος στα ατυχήματα από το άνοιγμα πόρτας

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία νέα τεχνολογία της Ford συμβάλλει στην αποφυγή ατυχημάτων που προκαλούνται από το άνοιγμα μιας πόρτας.

Τα van οχήματα διαδραματίζουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στις πόλεις μας, κυρίως λόγω του αυξανόμενου αριθμού των δεμάτων που παραδίδουν. Παρ’ όλα αυτά, η οδήγηση στους πολυσύχναστους αστικούς δρόμους μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για τους οδηγούς αυτών των οχημάτων, οι οποίοι ενδέχεται να κάνουν έως και 200 παραδόσεις κάθε ημέρα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τα λεγόμενα «περιστατικά πόρτας» μπορεί να συμβούν όταν οι οδηγοί ανοίγουν τις πόρτες των οχημάτων τους χωρίς να αντιληφθούν ότι πλησιάζουν ποδήλατα, σκούτερ ή μοτοσικλέτες. Κάθε χρόνο, μόνο στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία, τραυματίζονται περισσότεροι από 500 άνθρωποι επειδή κάποιος άνοιξε την πόρτα ενός αυτοκινήτου στην πορεία τους. Πιστεύεται ότι πολλά ακόμη τέτοια περιστατικά δεν καταγράφονται, ούτε και αναφέρονται στις αρχές.

Τώρα, η Fordελπίζει να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου πρόκλησης ατυχημάτων λόγω του ανοίγματος μιας πόρτας καθιστώντας τις μετακινήσεις ασφαλέστερες με την εισαγωγή της καινοτόμου τεχνολογίας Exit Warning.

Το ολοκαίνουργιο Ford Transit Custom μπορεί να εξοπλιστεί με Exit Warning. Τόσο το ραντάρ, όσο και οι εξωτερικοί αισθητήρες βοηθούν να εντοπιστεί πότε μια πόρτα που ανοίγει μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση με διερχόμενο χρήστη του δρόμου ενεργοποιώντας τις ενδείξεις LED στους καθρέπτες των θυρών, καθώς και μια ειδοποίηση στο ταμπλό.

Για την αποφυγή της άσκοπης ενεργοποίησης του, το σύστημα λειτουργεί μόνο όταν η ταχύτητα κίνησης των άλλων χρηστών του δρόμου υπερβαίνει τα 7 χλμ./ώρα. Οι οδηγοί, καθώς και οι επιβάτες μπορούν να παρακάμψουν χειροκίνητα τη λειτουργία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το σύστημα Exit Warning της Ford λειτουργεί και στις δύο πλευρές του οχήματος. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο όταν ο οδηγός ή άλλοι επιβάτες του οχήματος βγαίνουν από αυτό από την πόρτα του συνοδηγού με τους ποδηλάτες να βρίσκονται στη συγκεκριμένη περίπτωση στο πεζοδρόμιο ή ακόμα όταν ένας ποδηλατόδρομος εκτείνεται παράλληλα με το δρόμο.

Η τεχνολογία είναι επίσης διαθέσιμη με το ολοκαίνουργιο όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων Tourneo Custom, στο οποίο η προστασία επεκτείνεται και στους επιβάτες που εξέρχονται από τις πίσω συρόμενες πλαϊνές πόρτες. Το σύστημα Exit Warning θα υιοθετηθεί επίσης από το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό crossover Explorer και τη νέα Mustang, ενώ αναμένεται να είναι διαθέσιμο και σε άλλα οχήματα της Ford το 2024.

«Τα van είναι η ψυχή των πόλεών μας. Γνωρίζουμε ότι η παράδοση εκατοντάδων δεμάτων την ημέρα μπορεί να είναι δύσκολη και απαιτητική για τους οδηγούς – ειδικά τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου. Προσφέροντας το Exit Warning στο ολοκαίνουργιο Transit Custom, στοχεύουμε να κάνουμε τις μετακινήσεις ασφαλέστερες για τους οδηγούς της Ford Pro αλλά και για τους άλλους χρήστες του δρόμου.» δήλωσε ο Hans Schep, Γενικός Διευθυντής στο κομμάτι των επαγγελματικών αυτοκινήτων της Ford Ευρώπης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό