23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νικήτρια η ΑΕΚ με 1-0 κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού σε ένα «επετειακό» φιλικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΑΕΚ έφυγε νικήτρια από την Κύπρο και το «Αλφαμέγα Stadium», κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού με σκορ 1-0 σε ένα φιλικό επετειακού χαρακτήρα για τα 70 χρόνια του Κυπριακού συλλόγου. Η Κυπριακή ομάδα θα έχει να θυμάται περισσότερο την καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στην έδρα της παρά την ήττα, με την παρουσία του κόσμου και το κλίμα να είναι φοβερό.

Σε αυτό τον αγώνα «γιορτή» ο προπονητής της Ένωσης Ματίας Αλμέιδα βραβεύθηκε μάλιστα, από τους διοικούντες της ομάδας του Απόλλωνα. Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Φαν Βερτ, στο πρώτο ημίχρονο.

Το παιχνίδι:

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, όντας κυρίαρχη από τα πρώτα και όλας λεπτά της αναμέτρησης. Κατάφερε να βρει δίχτυα και να σκοράρει με τον, Φαν Βερτ, μετά από ασίστ του Λιούμπισιτς μόλις στο 8ο λεπτό. Ο Κροάτης γύρισε εξαιρετικά την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Ολλανδός με πλασέ έκανε το 1-0.

Η Ένωση βρισκόταν σε έναν επιθετικό μονόλογο, με τον Απόλλωνα να μην έχει κάποια τελική στο ματς. Στο 29ο λεπτό μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία για να διπλασιάσουν το σκορ τους με τον Αραούχο. Ο Πιζάρο, πάσαρε ωραία με τακουνάκι στον Αργεντίνο επιθετικό, που ήταν σε πλεονεκτική θέση, αλλά ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα του είπε «όχι» αποκρούοντας με τα πόδια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η γηπεδούχοι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί, και να πάρουν μέτρα στο γήπεδο. Μια ευκαιρία του Βαλμπουενά στο 61ο λεπτό, με έναν «κεραυνό» εκτός περιοχής, με την μπάλα όμως να καταλήγει πάνω από την εστία του Αυστριακού γκολίπερ, της ΑΕΚ.

Οι ρυθμοί στην συνέχεια του παιχνιδιού είχαν πέσει αισθητά, καταγράφοντας μέχρι και το 70ο λεπτό την μοναδική ευκαιρία του επιθετικού του Απόλλωνα.  Η ένωση ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να πάρει την νίκη σε αυτό το φιλικό επετειακού χαρακτήρα, με μοναδικό σκόρερ της αναμέτρησης τον Φαν Βερτ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό