22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι αποφάσεις των ΑΕΙ για τις διαδικτυακές εξετάσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Ημέρα αποφάσεων για τις Συγκλήτους των ΑΕΙ όλης της χώρας, καθώς καλούνται να αποφασίσουν για τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι ακαδημαϊκές εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου, στο φόντο των μαζικών φοιτητικών-μαθητικών αντιδράσεων ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. 

Περισσότερα από 250 τμήματα τελούν υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα αυτές τις ημέρες, ενώ αύριο Πέμπτη 1/2 οργανώνονται νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης. 

Θετικά στις εξετάσεις με ψηφιακά μέσα, αποφάσισε η Σύγκλητος των:

Τη διεξαγωγή ψηφιακών εξεταστικών αποφάσισε πριν από λίγο ομόφωνα η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ, κατόπιν εισηγητικής πρότασης του Πρύτανη Γεράσιμου Σιάσου και μετά από συνεδρίαση σχεδόν 5 ωρών.

Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο Κρήτης

Διαδικτυακά θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, μετά από απόφαση της Συγκλήτου του πανεπιστημίου.

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας

«Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν με εξ’ αποστάσεως μεθόδους για όσο χρόνο διαρκέσει η αδυναμία χρήσης των υποδομών του κεντρικού συγκροτήματος κτηρίων του Πανεπιστήμιο», αναφέρει η απόφαση που έλαβε ομόφωνα η Σύγκλητος του ΟΠΑ, στη σημερινή συνεδρίαση.

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Η Σύγκλητος του ΠΑ.ΜΑΚ., με ομόφωνη απόφαση της αποφάσισε να διεξαχθούν οι εξετάσεις της περιόδου ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως. 

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Τη διεξαγωγή των εξετάσεων διαδικτυακά αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση. Όσον αφορά την πραγματοποίηση των μαθημάτων, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι 13 εβδομάδες του χειμερινού εξαμήνου, αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών 

Τη διεξαγωγή των  εξετάσεων χειμερινού εξαμήνου των φοιτητών,  των τμημάτων που τελούν υπό κατάληψη διαδικτυακά, μέχρι να καταστεί εφικτή η δια ζώσης διαδικασία, αποφάσισε η Σύγκλητος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πλειοψηφία 2/3 μετά από δίωρη συνεδρίαση. 

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο 

Η Σύγκλητος αποφάσισε να διενεργηθούν οι εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου εξ αποστάσεως σε όσες περιπτώσεις -σύμφωνα με τους διδάσκοντες- διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας, ενώ σε όποια τμήματα δεν έχουν συμπληρωθεί οι απαιτούμενες 13 εβδομάδες μαθημάτων για την ολοκλήρωση του χειμερινού εξαμήνου, τα μαθήματα θα γίνουν διαδικτυακά. 

«Όχι» στις διαδικτυακές εξετάσεις αποφάσισαν τέσσερις σχολές του ΕΜΠ, καθώς δεν διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας. Πρόκειται για τις Σχολές:

Σχολή Χημικών ΜηχανικώνΣΕΜΦΕΣχολή ΑρχιτεκτόνωνΣχολή Ηλεκτρολόγων

«Εν αναμονή» το Πάντειο Πανεπιστήμιο 

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν απαιτούνται έκτακτα μέτρα και οι εξετάσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο θα διεξαχθούν χωρίς να επηρεαστεί η έναρξη του εαρινού εξαμήνου», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πάντειου Πανεπιστημίου.

«Σε αντίθεση με άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα και σχολές, που έχουν ήδη χάσει δύο έως τρεις εβδομάδες εξετάσεων λόγω κατάληψης και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για απώλεια της εξεταστικής, στο Πάντειο η εξεταστική περίοδος ξεκινούσε τη Δευτέρα 29/1/24. Με δεδομένο ότι υπήρχε κενή εβδομάδα ανάμεσα στο προγραμματισμένο πέρας των εξετάσεων και την έναρξη του εαρινού εξαμήνου (19-24/2/24), οι εξετάσεις της τρέχουσας εβδομάδας μεταφέρθηκαν στην κενή εβδομάδα ώστε να μην διαταραχθεί η εξεταστική διαδικασία. Οποιαδήποτε άλλη αλλαγή του ακαδημαϊκού ημερολογίου δεν ανήκει στην αρμοδιότητα των Πρυτανικών Αρχών και απαιτεί απόφαση της Συγκλήτου, η οποία και θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα, εφόσον υπάρξουν νέα δεδομένα». 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό