20.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία»

Ειδήσεις Ελλάδα

Με φόντο τη στυγερή δολοφονία της 28χρονης Κυριακής, η Κουμουνδούρου επανέρχεται στην ανάγκη της αναγνώρισης του εγκλήματος με σεξιστικά χαρακτηριστικά και της ενσωμάτωσης του όρου «γυναικοκτονία» στην ελληνική έννομη τάξη, καταθέτοντας για ακόμη μια φορά σχετική τροπολογία.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνεται ότι η αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας κατά τα τελευταία έτη είναι κατακόρυφη, ενώ η διεθνής εικόνα της χώρας μας όσον φορά τα εν λόγω ζητήματα είναι άκρως αποθαρρυντική.

«Καταθέσαμε εκ νέου τροπολογία για την αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία” και την αναγνώριση των εγκλημάτων με σεξιστικά χαρακτηριστικά. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση αρνείται επίμονα να αντικρίσει τη σκληρή πραγματικότητα του καταιγισμού περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, ιδίως εις βάρος γυναικών», αναφέρουν σε δήλωσή τους οι 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως ελάχιστη υποχρέωση της Βουλής είναι να σηκώσει ένα νομοθετικό ανάχωμα απέναντι στις συγκεκριμένες εγκληματικές συμπεριφορές.

Σχετική νομοθετική πρωτοβουλία έχει προαναγγείλει και η Νέα Αριστερά, με τον Αλέξη Χαρίτση να δηλώνει πως «απαιτούμε επιτέλους να εφαρμοστούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης των γυναικών – θυμάτων βίας σε νομικό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Κανένα panic button δεν τις προστατεύει. Οι σοβαρές πολιτικές πρωτοβουλίες τις προστατεύουν. Ούτε μία λιγότερη», όπως ανέφερε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό