19.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στη Ραανάνα το απόγευμα της Δευτέρας (15/1), που κόστισε τη ζωή σε μία γυναίκα 70 ετών ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 17 άνθρωποι.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, μία γυναίκα σκοτώθηκε και τουλάχιστον άλλοι 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση με αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πεζούς στη Ραανάνα (κεντρικό Ισραήλ), όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης και η ισραηλινή αστυνομία, η οποία προσέθεσε πως έχει συλλάβει δύο Παλαιστινίους ως υπόπτους.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής αστυνομίας, Κόμπι Σαμπτάι, εξήγησε στους δημοσιογράφους στο σημείο πως «οι δύο δράστες της επίθεσης έχουν συγγενικό δεσμό, είναι κάτοικοι των (παλαιστινιακών) εδαφών, που έφθασαν παράνομα» στον τόπο της επίθεσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατοικούν στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, και θεωρούνται ύποπτοι πως έκλεψαν ένα αυτοκίνητο προτού χτυπήσουν περαστικούς σε διάφορα σημεία αυτού του προαστίου του Τελ Αβίβ.

Η Σιν Μπετ, η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, διευκρίνισε από την πλευρά της σε μια ανακοίνωση πως ανακρίνει τους δύο υπόπτους, ηλικίας 25 και 44 ετών.

Εικόνες που γυρίστηκαν επί τόπου από την τηλεόραση του AFP δείχνουν ένα αυτοκίνητο να έχει πέσει πάνω σε στύλο ηλεκτρικού ρεύματος κοντά σε μια στάση λεωφορείου.

Το νοσοκομείο Meir της Κφαρ Σάμπα ανέφερε πως μία γυναίκα «που είχε τραυματιστεί, εισήχθη σε κρίσιμη κατάσταση και πέθανε παρά τις προσπάθειες ανάνηψης».

Οι υπηρεσίες διάσωσης έκαναν λόγο από την πλευρά τους για έναν απολογισμό τουλάχιστον 17 τραυματιών, εκ των οποίων δύο σε σοβαρή κατάσταση. Έξι παιδιά νοσηλεύονται, σύμφωνα με τις ιατρικές υπηρεσίες.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, που κατοικεί στη Ραανάνα, δήλωσε από το σημείο της επίθεσης πως «η μάχη κατά της τρομοκρατίας απαιτεί αποφασιστικότητα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό