18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καμία ανάμιξη των ΗΠΑ στην ανταρσία της Wagner

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν είχαμε την παραμικρή ανάμιξη, ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σχετικά με την ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, αρνούμενος κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμιξη των ΗΠΑ ή των συμμάχων τους.

Επιβεβαίωσε ότι είχε τηλεδιάσκεψη με ηγέτες συμμαχικών χωρών προκειμένου να βεβαιωθεί ότι θα υπάρξει συντονισμένη αντίδραση. «Συμφώνησαν μαζί μου πως έπρεπε να βεβαιωθούμε ότι δεν δώσαμε στον (ρώσο πρόεδρο) Πούτιν καμία δικαιολογία για να κατηγορήσει τη Δύση και να επιρρίψει την ευθύνη στο ΝΑΤΟ», είπε.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε ότι έδωσε εντολή στους συμβούλους Εθνικής Ασφαλείας να τον ενημερώνουν «κάθε ώρα που περνά» και να προετοιμαστούν για διάφορα σενάρια, τα οποία δεν διευκρίνισε.

Εκτίμησε επίσης ότι η ανταρσία του Γεβγκένι Πριγκόζιν εντάσσεται σε μια ευρύτερη πάλη εξουσίας στη Ρωσία, συμπληρώνοντας ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμη για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα».

Τόνισε πως, ανεξαρτήτως των εξελίξεων στη Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία και προανήγγειλε πως θα έχει τις επόμενες ώρες νέα επικοινωνία με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό