21 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Αφιερωμένο το τρόπαιο στους Έλληνες, μπορούμε και στους άνδρες»

Ειδήσεις Ελλάδα

Πως να κρύψει τη χαρά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά από μία τόσο μεγάλη επιτυχία. Η Κ19 του Ολυμπιακού ήταν ανώτερη από τη Μίλαν στον τελικό του Youth League και με νίκη 3-0, κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης. Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» έκανε το δικό του σχόλιο μετά από αυτό το σπουδαίο επίτευγμα. 

Μίλησε για την πίστη που είχε σε αυτά τα παιδιά, τη δουλειά που γίνεται στον σύλλογο, την ανδρική ομάδα και την ευρωπαϊκή πορεία, ενώ αφιέρωσε αυτόν τον τίτλο σε όλους τους Έλληνες.

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Το όνειρό μας ήταν ένα ευρωπαϊκό κύπελλο και σήμερα είναι η πρώτη φορά που μια ελληνική ομάδα σηκώνει το Champions League νέων. Όλα αυτά τα χρόνια βλέπαμε τι δουλειά γίνεται στις ακαδημίες και όπως είχα πει και στα παιδιά μετά το παιχνίδι με την Ίντερ, τώρα πλέον μπορούμε να πιστέψουμε ότι είμαστε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και μπορούμε να πάμε μπροστά. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Το είδαμε στον ημιτελικό και σήμερα, όπου ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη με διαφορά.

Γίνεται δουλειά εδώ και χρόνια σε υψηλό επαγγελματικό επίπεδο στην ακαδημία μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Έχουμε μεγάλα ταλέντα, τα οποία ελπίζουμε τα χρόνια που έρχονται να γράψουν τη δική τους ιστορία. Σας θυμίζω τον Πάνο Ρέτσο, που ήταν η πιο ακριβή πώληση Έλληνα από ελληνική ομάδα στην ιστορία. Αυτό που έχει σημσασία είναι ότι το παιδί προερχόταν από την ακαδημία μας, μεγάλωσε μαζί μας και βλέπουμε ότι διαπρέπει. Αυτό είναι το μεγάλο όφελος, γιατί μιλάμε για τα παιδιά, για τα ελληνόπουλα που έχουν ταλέντο και μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε όλο τον κόσμο.

Σίγουρα βλέπουμε 3-4 παιδιά άμεσα στην πρώτη ομάδα. Στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο, παιδιά 18-19 ετών δεν είναι πλέον νέοι, αλλά διαπρέπουν στις μεγάλες ομάδες. Η νοοτροπία ότι είναι πολύ νέοι δεν ισχύει. Το έχουμε δει στην Premier League. Φέραμε παιδί 19 ετών από τη Βραζιλία και τώρα διαπρέπει στην Premier League (σ.σ. Μουρίλο). Πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά να γράψουν τη δική τους ιστορία.

Τους το είχα πει ‘καλά που είστε εσείς και μας δίνετε χαρές’. Προχθές στην Κωνσταντινούπολη το είπα στους άνδρες, ότι ‘ακολουθήσατε τους νέους και αρχίσατε να μας δίνετε κι εσείς χαρές. Αργήσατε λίγο, αλλά γράψατε ιστορία μέσα στην Πόλη’. Πιστεύουμε στους άνδρες το ίδιο. Έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα ότι μπορούμε να πάμε μέχρι τέλους.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτό που έγινε σήμερα, αυτή η μεγάλη νίκη, αυτό το τρόπαιο είναι πολύ καλό για την Ελλάδα. Το αφιερώνουμε σε όλους τους Έλληνες».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό