24.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Νετανιάχου: Αποτρόπαιο έγκλημα η δολοφονία του 14χρονου στη Δυτική Όχθη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατήγγειλε σήμερα «ένα αποτρόπαιο έγκλημα» μετά τον εντοπισμό σήμερα της σορού ενός νεαρού Ισραηλινού βοσκού που «δολοφονήθηκε» στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου η εξαφάνισή του χθες προκάλεσε έξαρση της βίας κατά των Παλαιστινίων.

Ο 14χρονος Μπενιαμίν Αχιμέιρ εξαφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής ενώ έβοσκε τα πρόβατά του κοντά στο παλαιστινιακό χωριό αλ-Μουγαγίρ, κοντά στη Ραμάλα, σχεδόν 500 μέτρα από αγροκτήματα που ανήκουν σε Ισραηλινούς εποίκους.

Ο στρατός εξαπέλυσε αμέσως ανθρωποκυνηγητό και εκατοντάδες πολίτες, εκ των οποίων πολλοί έποικοι, σκόρπισαν στους λόφους και τους γύρω αγρούς προσπαθώντας να τον βρουν.

Η σορός του αγοριού εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι όχι μακριά από τα βοσκοτόπια του και τα αγροκτήματα του Μαλαχέι ΧαΣαλόμ. «Ο Μπενιαμίν Αχιμέιρ δολοφονήθηκε σε τρομοκρατική επίθεση», αναφέρουν ο στρατός, η αστυνομία και η υπηρεσία πληροφοριών και ασφαλείας Σιν Μπεθ σε ανακοίνωση.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας συμμετέχουν «στην εντατική καταδίωξη των αχρείων δολοφόνων και όλων εκείνων που συνεργάστηκαν μαζί τους», δήλωσε ο Νετανιάχου καταγγέλλοντας το «αποτρόπαιο έγκλημα».

Ο αρχηγός της κυβέρνησης κάλεσε επίσης «όλους τους Ισραηλινούς πολίτες να επιτρέψουν στις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν τη δουλειά τους απρόσκοπτα», χωρίς να αναφέρει άμεσα τους ένοπλους εποίκους, οι οποίοι τις τελευταίες 24 ώρες επιτίθενται σε παλαιστινιακά χωριά στην περιοχή.

Οι επιθέσεις αυτές συνεχίστηκαν σήμερα, με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου να καταγγέλλει πυροβολισμούς και ρίψεις πετρών εναντίον τοποθεσιών και των οχημάτων που κυκλοφορούσαν στην περιοχή.

Στις επιθέσεις αυτές έχει σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος και έχουν τραυματιστεί περίπου τριάντα, πολλοί από σφαίρες, από την Παρασκευή, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa μετέδωσε επίσης σήμερα ότι πέντε Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στο χωριό Αμπού Φάλαχ, κοντά στη Ραμάλα, σε επίθεση εποίκων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό