21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι άγριες φυλές που επιβιώνουν στα δάση – Τα απόκοσμα τελετουργικά και οι παραδόσεις τους ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Αυτές οι φυλές προσφέρουν ένα παράθυρο στο ανθρώπινο παρελθόν και μια υπενθύμιση της ποικιλομορφίας των τρόπων με τους οποίους μπορεί να ζήσει κανείς.

Στις απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη μας, μακριά από την αδυσώπητη πορεία της νεωτερικότητας, βρίσκονται κοινότητες των οποίων ο τρόπος ζωής έχει παραμείνει αξιοσημείωτα ανέγγιχτος από τον χρόνο. Αυτές οι φυλές, διάσπαρτες σε ζούγκλες, απομακρυσμένες πεδιάδες και πανύψηλους βράχους, συνεχίζουν να εφαρμόζουν παραδόσεις που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά, προσφέροντας μια συναρπαστική ματιά στην ανθρώπινη ιστορία και τον πολιτισμό. Ακολουθούν πέντε φυλές που στέκονται ως θεματοφύλακες του παρελθόντος, η καθεμιά με μοναδικά έθιμα και τρόπους ζωής που κεντρίζουν την περιέργειά μας.

Huli Wigmen

Φωλιασμένοι στο Tari της Παπούα Νέας Γουινέας, οι Huli Wigmen φημίζονται για τις εξαιρετικές κεφαλόδεσμες που κατασκευάζουν από τα ίδια τους τα μαλλιά. Αυτή η κοινότητα των 40.000 ατόμων στολίζεται με κίτρινο χρώμα στο πρόσωπο, κατασκευάζει τσεκούρια με νύχια, ποδιές από φύλλα και ζώνες με κρεμαστές κοτσίδες για να επιβάλει την κυριαρχία της έναντι των αντιπάλων φυλών. Ο παραδοσιακός χορός τους με τα πουλιά, ένας φόρος τιμής στα παραδείσια πουλιά του νησιού.

Dogon

Στο Μάλι της Δυτικής Αφρικής, η φυλή Dogon ευδοκιμεί κατά μήκος των βράχων της Bandiagara. Χρησιμοποιώντας σχοινιά φτιαγμένα από φλοιό μπαομπάμπ, οι άνδρες σκαρφαλώνουν με τόλμη αυτούς τους βράχους για να συλλέξουν πολύτιμο γκουανό περιστεριών και νυχτερίδων, καθώς και διάφορα αντικείμενα προς πώληση. Αυτή η κοινότητα που αριθμεί πάνω από 400.000 κατοίκους κατοικεί σε μικρά χωριά κατά μήκος των 200 χιλιομέτρων του γκρεμού.

Chimbu Skeleton Dancers

Οι άνθρωποι που ανήκουν στη φυλή Chimbu χρησιμοποιούν το μοναδικό χρώμα του σώματός τους για να μιμηθούν σκελετούς, μια τακτική που έχει σχεδιαστεί για να εκφοβίζει τους εχθρούς. Λίγα είναι γνωστά για την απομονωμένη ζωή τους στις ορεινές κοιλάδες, όπου η παραδοσιακή στέγαση με διαχωρισμό των φύλων δίνει σιγά σιγά τη θέση της σε οικογενειακά σπίτια.

Nenet

Οι νομάδες Nenet υπομένουν μερικές από τις σκληρότερες συνθήκες στη Γη. Παρά την ανακάλυψη πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή τους, οι Νένετς έχουν προσαρμοστεί, διατηρώντας τον παραδοσιακό τρόπο ζωής τους εν μέσω σύγχρονων προκλήσεων. Οι Νένετς αντιμετωπίζουν με επιτυχία τις αλλαγές στο περιβάλλον τους, διατηρώντας τη νομαδική κουλτούρα τους παρά τις αντιξοότητες.

Kazakh golden eagle hunters

Στην επαρχία Bayan-Olgii της Μογγολίας, οι Καζάκοι διατηρούν την αρχαία τέχνη του κυνηγιού του αετού. Οι νεαροί άνδρες, και όλο και περισσότερο οι γυναίκες, εκπαιδεύονται από την ηλικία των 13 ετών για να κυνηγήσουν με χρυσαετούς, μια πρακτική που συμβολίζει τη βαθιά σύνδεσή τους με τη φύση και την παράδοση.

Αυτές οι φυλές, η καθεμία με τα μοναδικά της έθιμα και την ανθεκτικότητά της, προσφέρουν ένα παράθυρο στο ανθρώπινο παρελθόν και μια υπενθύμιση της ποικιλομορφίας των τρόπων με τους οποίους μπορεί να ζήσει κανείς. Αποτελούν μαρτυρία του ανθεκτικού πνεύματος της ανθρωπότητας, που κινείται στη λεπτή ισορροπία μεταξύ της παράδοσης και του σύγχρονου κόσμου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό