22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Kailia Posey: Είναι το βάρος των καλλιστείων που οδήγησε την 16χρονη στην αυτοκτονία;

Ειδήσεις Ελλάδα

Πόσες «Kailia Posey» χρειαζόμαστε ως κοινωνία για να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης και δράσης μας;

«Δεν έχω λέξεις ούτε σκέψεις. Ένα πανέμορφο κορίτσι χάθηκε. Σας παρακαλούμε να μας δώσετε ιδιωτικότητα όσο θρηνούμε την απώλεια της Kailia. Το μωρό μου για πάντα», γράφει η ανακοίνωση της μητέρας της Kailia Posey, Marcy Posey Gatterman, και το περιεχόμενο αυτής είναι τέτοιο που κάθε γονιός τρέμει να ακούσει, όχι να ζήσει.

Η Kailia Posey ήταν μόλις 16 ετών και έγινε γνωστή για τη συμμετοχή της στην ηλικία των μόλις 5 ετών στο «Toddlers and Tiaras» που παιζόταν από το 2009 μέχρι το 2013. Όπως αποκάλυψε η οικογένειά της στο TMZ, όμως, «Παρόλο που ήταν μια επιτυχημένη έφηβη με λαμπρό μέλλον μπροστά της, δυστυχώς σε μια στιγμή παρόρμησης, πήρε την τραγική απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή της».

Η αμφιλεγόμενη εκπομπή και η πιέση της «ομορφιάς»

Όταν ακούγεται η λέξη «αυτοκτονία», αναμενόμενα ακολουθούν διερωτήσεις σχετικά με την ψυχολογία και το παρελθόν του ανθρώπου, που με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο οδήγησαν σε αυτήν του την απόφαση. Σίγουρα κανείς μας δεν μπορεί να ξέρει ακριβώς τι γινόταν στο μυαλό και στην ψυχή της Kailia Posey, όμως, κάποια στοιχεία προκαλούν προβληματισμό. Η εκπομπή «Toddlers and Tiaras» είναι ένα καλό παράδειγμα αυτού.

Στην εκπομπή συμμετείχαν οικογένειες που προετοίμαζαν τα παιδιά τους να διαγωνιστούν σε καλλιστεία που, για να είμαστε ειλικρινείς, το concept από μόνο του προκαλεί διχασμό. Γιατί παιδιά να διαγωνίζονται σε καλλιστεία; Με ποιο δικαίωμα κάποιος τα εκθέτει δημόσια να δέχονται αυτό το μέγεθος πίεσης -Ακόμα κι αν αυτός ο κάποιος είναι ο γονιός-; Πώς αυτό δεν επηρεάζει την ευαίσθητη ψυχοσύνθεσή τους και το «χτίσιμο» του χαρακτήρα τους; Γνωρίζουμε ότι ακόμα και μία φαινομενικά ασήμαντη λεπτομέρεια από το παρελθόν μπορεί να επηρεάσει αλυσιδωτά και δραματικά τον χαρακτήρα σου, επομένως κατά πόσο τα καλλιστεία για παιδιά θα έπρεπε να είναι ένα αποδεκτό και επιτρεπτό concept;

Εδώ ενήλικες, ακόμα και άσχετοι με τον χώρο του modeling, δηλώνουν κατά καιρούς την ανασφάλεια που τους προκαλείται στην απλή παρατήρηση των προτύπων που θέτει η κοινωνία. Τι νούμερο πρέπει να αναγράφεται στο ρούχο. Πού πρέπει να σταματάει ο δείκτης της ζυγαριάς. Πώς είναι το «αψεγάδιαστο» πρόσωπο. «Πρέπει», καλούπια και απαιτήσεις που κάνουν παρατηρητές και συμμετέχοντες να νιώθουν πως ό,τι και να κάνουν δεν είναι αρκετοί.

https://www.instagram.com/p/CYsI77Rv2li

Για μία κοπέλα που όλη της τη ζωή ζούσε με βάση αυτήν τη βιομηχανία, διαγωνιζόταν από τα 5 και προσπαθούσε να αποδείξει σε όλους ότι είναι «όμορφη», είναι πολύ δύσκολο να κρατήσει την ψυχολογία της αλώβητη. Το Mental Help αναφέρει ότι αρκετοί ψυχολόγοι και ψυχίατροι έχουν μιλήσει για τις αρνητικές συνέπειες που συνδέονται με καλλιστεία, όπως το «Toddlers and Tiaras», τα οποία ευνοούν την ανάπτυξη διατροφικών διαταραχών, όπως η ανορεξία και η βουλιμία, και ενισχύουν την αρνητική εικόνα του σώματος. Όλα τα υπόλοιπα μπορούν να αποτελέσουν δυνητικά απόφαση μίας στιγμής. Από την οποία δεν υπάρχει επιστροφή.

Στο τέλος της ημέρας, χάθηκε ένα υπέροχο νεαρό κορίτσι που σε κάνει να αναρωτιέσαι πόσα ακόμα πρέπει να χαθούν για να αλλάξει ο τρόπος σκέψης και δράσης της κοινωνίας και από μία επικριτική φυλακή να μετατραπεί σε έναν χώρο ανάπτυξης, προστασίας και αγάπης για τον εαυτό σου, τον διπλανό σου και τους αγαπημένους σου.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό