31.1 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Kι όμως, η Apple είχε ετοιμάσει παιχνίδι Tetris για το iPod [Video]

Ειδήσεις Ελλάδα

Σχεδόν δύο δεκαετίες πριν, η Apple δούλευε εσωτερικά πάνω σε ένα παιχνίδι τύπου Tetris για το iPod 3ης γενιάς. Αυτό αναφέρει ένας συλλέκτης σπάνιων πρωτοτύπων, η ομάδα Apple Demo, η οποία πήρε στα χέρια της ένα πρωτότυπο iPod 3ης γενιάς και βρήκε ένα παιχνίδι με την ονομασία «Stacker» προεγκατεστημένο στη συσκευή.

Το παιχνίδι δεν κυκλοφόρησε ποτέ για τους απλούς χρήστες, αν και η Apple έφερε στην πορεία παιχνίδια όπως η πασιέντζα και το Brick στο iPod 3ης γενιάς. Στο πρωτότυπο υπήρχαν και άλλα παιχνίδια που δεν είχαν κυκλοφορήσει, όπως τα Block0, Chopper και Klondike.

«Επειδή προσθέσαμε παιχνίδια με μεταγενέστερη έκδοση λογισμικού…», δήλωσε ο πρώην μηχανικός της Apple Tony Fadell στον συλλέκτη του πρωτοτύπου όταν ρωτήθηκε γιατί το παιχνίδι Stacker δεν κυκλοφόρησε ποτέ στο iPod 3rd Generation. Παρ’ όλα αυτά, η Apple έφερε το αρχικό παιχνίδι Tetris στο iPod 5ης γενιάς το 2006 μαζί με άλλους τίτλους, όπως Bejeweled, Pac-Man, Texas Hold’em και άλλα, μέσω του iTunes Store.

Ένα που δημοσιεύτηκε από την Apple Demo δείχνει το πρωτότυπο iPod να διαθέτει στο πίσω μέρος του αντί για τη χωρητικότητα του αποθηκευτικού χώρου την ετικέτα «DVT 3». Πρόκειται για μια συντομευμένη μορφή του Design Validation Testing που χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει ότι επρόκειτο για ένα πρωτότυπο μεσαίας κατηγορίας σε «ένα στάδιο κατά το οποίο οι μηχανικοί της Apple τελειοποιούσαν το σχεδιασμό του iPod», δήλωσε η Apple Demo.

Επιπλέον, ο σειριακός αριθμός της συσκευής αποκαλύπτει λεπτομέρειες όπως ότι κατασκευάστηκε τη δέκατη τέταρτη εβδομάδα του 2003, σχεδόν ενάμιση μήνα πριν από την επίσημη κυκλοφορία. Φέρει τον αριθμό μοντέλου A1023, τον οποίο η Apple χρησιμοποίησε αργότερα για την κάμερα iSight αντί για ένα μοντέλο iPod.

Το αποκαλύπτει επίσης ότι η Apple φόρτωσε εκ των προτέρων δύο τραγούδια χωρίς δικαιώματα για να δοκιμάσει τη μπαταρία του πρωτοτύπου iPod, το οποίο τρέχει την έκδοση 2.0d200 του λογισμικού iPod. Υπάρχουν και άλλες διαφορές από το κανονικό iPod. Για παράδειγμα, το πρωτότυπο στεγάζει μια θύρα JTAG. Διαθέτει ένα προσαρμοσμένο σειριακό καλώδιο που πιθανώς χρησιμοποιείται για τη διασύνδεση με το iPod και «μοιάζει να είναι χειροποίητο» από μηχανικό της Apple.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό