18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Kαι η Lotus ετοιμάζει το δικό της πλήρως ηλεκτρικό SUV

Ειδήσεις Ελλάδα

Mεγάλα τα πλάνα της βρετανικής εταιρίας για τα επόμενα χρόνια, με τέσσερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να είναι στο πρόγραμμά της μέχρι το 2026. Το πρόγραμμα αυτό ονομάζεται Vision80 και περιγράφει την στρατηγική της εταιρίας στο να είναι πλήρως ηλεκτρική μάρκα μέχρι το 2028 που θα γιορτάζει και τα 80 της χρόνια.
Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που θα εμφανιστεί μετά την Emira που είναι και το τελευταίο αυτοκίνητο της Lotus με συμβατικό μοτέρ, θα είναι ένα SUV μηδενικών ρύπων το οποίο θα βασίζεται πάνω σε μία νέα πλατφόρμα και θα είναι ένα αυτοκίνητο premium κατηγορίας.
Θα εμφανιστεί κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη χρονιά, και θα βασίζεται στο δάπεδο Lotus Premium, ένα από τα τέσσερα που έχει ήδη ανακοινώσει η εταιρία για τα επόμενα χρόνια.
Ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά για την πρώτη ψηλή Lotus, με την εταιρία απλά να υπόσχεται ότι θα φθάνει στα 100 χλμ/ώρα από στάση κοντά στα 3 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία θα είναι κοντά στις 120 kWh ενώ σύμφωνα με την εταιρία θα χρησιμοποιεί κύκλωμα των 800V για υψηλές ταχύτητες φόρτισης.
Μετά το SUV θα έρθει ένα τετραθέσιο κουπέ το 2023, και ακόμα ένα μεγαλύτερο SUV το 2024. Το νέο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρίας με καθαρά σπορ χαρακτήρα θα εμφανιστεί μέσα στο 2026, ολοκληρώνοντας έτσι την πλήρη ανανέωση της γκάμας της Lotus.Mέσα στα πλάνα της εταιρίας είναι και ο μετασχηματισμός της σε ένα παγκόσμιο κατασκευαστή, γι’ αυτό εγκαινίασε ήδη την δημιουργία ενός κέντρου έρευνας και εξέλιξης στην Κίνα, το οποίο θα λειτουργήσει από το 2024 ενώ και ένα νέο εργοστάσιο στην ίδια χώρα θα ξεκινήσει να φτιάχνει αυτοκίνητα προς τα τέλη της ίδιας χρονιάς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό