18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Kαι η Citroen σταματά την εξέλιξη νέων κινητήρων diesel;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η μία μετά την άλλη οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη βάζουν στον “πάγο” την εξέλιξη νέων πετρελαιοκινητήρων. Σε κάθε περίπτωση οι diesel κινητήρες δεν άξιζαν αυτή την τύχη και με τις κατάλληλες κινήσεις θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο καθαροί και με τα δικά τους μοναδικά χαρακτηριστικά, όμως η καθολική επικράτηση της ηλεκτροκίνησης στα σχέδια των εταιριών τους οδηγούν προς την εξαφάνιση.
Αυτό ισχύει προφανώς και για την Citroen που στο νέο C5 X θα είναι διαθέσιμοι μόνο κινητήρες βενζίνης και υβριδικά ή ηλεκτρικά συστήματα. Τα προηγούμενα μεγάλα μοντέλα της εταιρίας είχαν στην γκάμα τους μερικά από τα καλύτερα diesel μοτέρ που κατασκευάστηκαν ποτέ, όμως η Citroen πιστεύει ότι οι ημέρες αυτών των κινητήρων είναι μετρημένες.
Όπως δήλωσε ο CEO της εταιρίας Vincent Cobee στο βρετανικό περιοδικό Autocar, το ενδιαφέρον του για τους diesel κινητήρες είναι εξαιρετικά περιορισμένο. Όπως είπε “Το ποσοστό τους ήταν 80% στην κατηγορία αυτή πριν πέντε χρόνια, και λιγότερο από 50% πέρσι, και μάλλον θα είναι λιγότερο από 15% σε τρία με τέσσερα χρόνια”.
Προς το παρόν πάντως υπάρχουν αρκετές επιλογές σε εξαιρετικά diesel μοτέρ στην γκάμα της Citroen σε όλες τις κατηγορίες. Αυτό που θα συμβεί μάλλον είναι ότι η γαλλική εταιρία θα σταματήσει τις επενδύσεις για την εξέλιξη νέων κινητήρων, με τους υπάρχοντες να παραμένουν στην παραγωγή για κάμποσα χρόνια ακόμα.
Πάντως η Citroen δεν είναι μόνη της σ’ αυτόν τον δρόμο, καθώς τις ίδιες προθέσεις απέναντι στους diesel κινητήρες έχουν ήδη ανακοινώσει εταιρίες όπως οι Renault, Hyundai, Nissan, Volvo και άλλες. Οι Γερμανοί πάντως επιμένουν να πιστεύουν στις δυνατότητες εξέλιξης του πετρελαιοκινητήρα και για την εποχή της ηλεκτροκίνησης, οπότε μένει να δούμε ποιά από τις δύο σχολές θα επικρατήσει μέχρι τα τέλη της δεκαετίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό