24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Johnson & Johnson: Αξιολογεί το εμβόλιό της έναντι της Όμικρον

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Το εμβόλιο της Janssen κατά της COVID-19 έχει λάβει Άδεια Κυκλοφορίας με έγκριση υπό όρους στην ΕΕ για την ενεργητική ανοσοποίηση για την πρόληψη της νόσου από τον κορωνοϊό 2019 (COVID-19) που προκαλεί το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο τύπου 2 (SARS-CoV-2) σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι από την ημέρα εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον, σε συνεργασία με πανεπιστημιακές ομάδες στη Νότια Αφρική και σε ολόκληρο τον κόσμο, αξιολογεί την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της και γι’ αυτή την παραλλαγή όπως έχει κάνει με όλες στις προηγούμενες.

Συγκεκριμένα, εξετάζει ορό αίματος από συμμετέχοντες σε ολοκληρωμένες και συνεχιζόμενες μελέτες χορήγησης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου, αναζητώντας εξουδετερωτική δράση κατά της παραλλαγής Όμικρον. Επιπλέον, η εταιρεία επιδιώκει την ανάπτυξη ενός εμβολίου ειδικού για την παραλλαγή Όμικρον και θα την προχωρήσει ανάλογα με τις ανάγκες.

Όπως ανέφερε ο Mathai Mammen, MD, PhD, παγκόσμιος επικεφαλής της Janssen Research & Development LLC, Johnson & Johnson, «η νέα παραλλαγή Όμικρον αναδεικνύει τη σημασία της συνεχούς επιτήρησης, των ελέγχων και του εμβολιασμού για την πρόληψη των νοσηλειών και των θανάτων από την COVID-19. Διατηρούμε την εμπιστοσύνη μας στην ισχυρή χυμική και κυτταρική ανοσολογική απόκριση που εκλύει το COVID-19 Vaccine Janssen, απόκριση η οποία αποδεικνύεται από τη διάρκεια και το εύρος της προστασίας κατά των παραλλαγών μέχρι σήμερα στις κλινικές μελέτες».

Ο κ. Mammen, επεσήμανε, επίσης, ότι δεν επαναπαύονται και μέσα από τις μακροχρόνιες συνεργασίες τους με επιστήμονες στη Νότια Αφρική, καθώς και τις συνεχιζόμενες μελέτες αποτελεσματικότητας στην πραγματική κλινική πράξη που διεξάγονται με το COVID-19 Vaccine Janssen, θα εργαστούν από κοινού ώστε να προκύψουν νέα δεδομένα για την παραλλαγή Όμικρον.

Παράλληλα, έχουν αρχίσει να εργάζονται για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου κατά της Όμικρον και θα προχωρήσουν ταχύτατα στη διενέργεια κλινικών δοκιμών, εφόσον αυτό χρειαστεί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό