28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Jeep Wagoneer S – Ηλεκτρικό, πολυτελές και ταχύ!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Jeep προσφέρει το αμιγώς ηλεκτρικό Avenger εδώ και μήνες στην ευρωπαϊκή αγορά αλλά μέχρι τώρα δεν είχε στην γκάμα της κάποιο πραγματικά παγκόσμιο προϊόν μηδενικών εκπομπών ρύπων. Αυτό αλλάζει και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο καθώς η αμερικανική εταιρία παρουσίασε το ολοκαίνουριο Wagoneer S σηματοδοτώντας την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου για την Jeep και προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία επιλογής στους πελάτες της.

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV των 4.88 μέτρων είναι το δεύτερο μοντέλο της Stellantis που χρησιμοποιεί την STLA Large αρχιτεκτονική μετά το εντυπωσιακό Dodge Charger και ενώ μοιράζεται σχεδόν το ίδιο όνομα με το Wagoneer L, τα κοινά στοιχεία σταματούν εκεί αφού το Wagoneer S δεν έχει καμία σχέση με τον συνονόματο – ούτε μηχανικά, ούτε σχεδιαστικά αλλά ούτε και όσον αφορά τον χαρακτήρα και την στόχευση. Το πρώτο χαρακτηριστικό του Jeep Wagoneer S που γίνεται άμεσα εμφανές είναι ότι ο σχεδιασμός του επηρεάστηκε από την αεροδυναμική και το αποτέλεσμα είναι ένα σχήμα με τον χαμηλότερο συντελεστή οπισθέλκουσας από οποιοδήποτε άλλο Jeep στην ιστορία. Το Wagoneer S πέτυχε ένα άκρως εντυπωσιακό 0.29 χάρη στην εμμονή των μηχανικών και των σχεδιαστών στην αεροδυναμική βελτιστοποίηση των επιφανειών. Τόσο το καπό όσο και το παρμπρίζ έχουν πολύ συγκεκριμένη γωνία και καμπυλότητα ενώ κάτω από την μεγάλη αεροτομή υπάρχει μία κεκλιμένη οροφή. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο πάτωμα αλλά και στην γενικότερη ροή του αέρα πάνω, κάτω και γύρω από το αμάξωμα όπως αποδεικνύει η ύπαρξη διάφορων μικρών, διακριτικών πτερυγίων που κατευθύνουν τον αέρα εκεί που πρέπει. Από την άλλη, έχουμε την παραδοσιακή γρίλια της Jeep, φωτιζόμενη στην προκειμένη περίπτωση, τις κρυφές χειρολαβές και τα λεπτά φωτιστικά σώματα στα δύο άκρα του αμαξώματος που προσδίδουν δυναμισμό και αθλητικότητα.

Όσον αφορά στην καμπίνα, το Wagoneer S προσφέρει ένα σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης (Uconnect 5) που χρησιμοποιεί 3 διαφορετικές οθόνες ενώ άλλη μία βρίσκεται μπροστά από οδηγό εκτελώντας χρέη ψηφιακού πίνακα οργάνων. Η Jeep υπόσχεται over-the-air αναβαθμίσεις για το λογισμικό ενώ διαθέσιμη είναι μία διπλή πανοραμική ηλιοροφή και το αποκλειστικό στην συγκεκριμένη κατηγορία, premium ηχοσύστημα της McIntosh που έρχεται με 19 ηχεία, ένα subwoofer 12 ιντσών και ισχύ 1.160 W για να μεταμορφώσει την ακουστική εμπειρία των επιβατών.

Για το τέλος αφήσαμε τα νούμερα που συνοδεύουν την πρεμιέρα του Jeep Wagoneer S. Να αναφέρουμε λοιπόν ότι το στάνταρ κινητήριο σύνολο του ηλεκτρικού SUV αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύος 600 ίππων και 800 Nm ροπής που σύμφωνα με την Jeep αρκούν για να επιταχύνουν το όχημα στα 100 km/h σε μόλις 3.5 δευτερόλεπτα. Χάρη σε μία μπαταρία 400-volt και 100 kWh δε, η αυτονομία του Wagoneer S ξεπερνά τα 480 χιλιόμετρα ενώ όταν εξαντληθεί το φορτίο, η μπαταρία φορτίζει από το 20 στο 80% της μέγιστης χωρητικότητας της σε μόλις 23 λεπτά – στον κατάλληλο ταχυφορτιστή φυσικά. Με το νέο μοντέλο της αμερικανικής εταιρίας να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του απομένει να μάθουμε το πότε θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή και την ελληνική αγορά και σε ποια τιμή βεβαίως, αφού στις Η.Π.Α., το Jeep Wagoneer S ξεκινά από τα $72.000 περίπου

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό