19.1 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Jeep – Μετρά αντίστροφα για το νέο Compass

Ειδήσεις Ελλάδα

Η δεύτερη γενιά του Jeep Compass κυκλοφορεί στην αγορά από το 2016 και παρότι ανανεώθηκε εις βάθος εντός του 2021, η πορεία του ανταγωνισμού στην κατηγορία σημαίνει πως το αμερικανικό SUV έχει μείνει πίσω και δεν αρκεί πλέον ένα απλό facelift, όσο εκτενές και αν είναι. Η Jeep το γνωρίζει πάρα πολύ καλά αυτό και έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη της επόμενης γενιάς η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στην Ευρώπη κάποια στιγμή εντός του 2025, προσφέροντας μία ευρεία γκάμα κινητήριων συνόλων, σημαντικά αναβαθμισμένη τεχνολογία και design το οποίο εννοείται ότι θα παραμείνει πιστό στο DNA της εταιρίας αλλά θα ενσωματώνει στοιχεία από τα πιο πρόσφατα μοντέλα της.
Το μοναδικό που έχουμε στη διάθεση μας μέχρι στιγμής είναι η εικόνα της σιλουέτας του νέου Compass. Μία εικόνα που δείχνει τους τονισμένους, τετραγωνισμένους θόλους, τα λεπτότερα φωτιστικά σώματα και τις πιο εκφραστικές, σαφώς πιο σύγχρονες και αρκετά μυώδεις γραμμές. Τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος διακρίνουμε ίχνη του μεγαλύτερου Grand Cherokee χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως ότι το Compass δεν θα διαθέτει τον δικό του, ξεχωριστό χαρακτήρα.

Όσον αφορά στα μηχανικά, το Compass θα είναι το πρώτο μοντέλο της Jeep που θα βασίζεται στην STLA Medium αρχιτεκτονική που έχει ήδη πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της σε ανταγωνιστικά μοντέλα του ομίλου Stellantis όπως τα Peugeot 3008 και 5008 και το Opel Grandland, οπότε είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι το αμερικανικό SUV δεν θα υστερεί σε τίποτα σε σύγκριση με τα… ετεροθαλή αδέρφια του. Το μόνο που δηλώνει η ίδια η εταιρία σε αυτό το σημείο είναι πως το επερχόμενο μοντέλο θα προσφέρει κάποιου είδους σύστημα τετρακίνησης και “κινητήρια σύνολα πολλαπλών ενεργειών”, δήλωση που συνάδει με τις δυνατότητες της αρχιτεκτονικής, η οποία υποστηρίζει αμιγώς θερμικά, ήπια υβριδικά, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα. Σίγουρα η Jeep θα έχει προετοιμάσει διαφορετικές προτάσεις για τις διαφορετικές αγορές όπου θα είναι διαθέσιμο το νέο Compass με την εταιρία να δηλώνει περήφανα ότι το μοντέλο θα προσφέρει “προσιτές δυνατότητες, κορυφαίες επιδόσεις και προηγμένη τεχνολογία” με ότι αυτά συνεπάγονται ειδικότερα για τους τομείς του infotainment και των συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης.
Η παραγωγή του νέου Jeep Compass είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει εντός του 2025 στο εργοστάσιο της Stellantis στο Melfi της Ιταλίας. Αργότερα και όσο προστίθενται αγορές στο portfolio του μοντέλου θα προστεθούν και άλλες τοποθεσίες – να θυμίσουμε ότι το απερχόμενο Compass κατασκευάζεται στην Ινδία, την Βραζιλία, το Μεξικό και την Ιταλία φυσικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό