28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

It’s coming home! Πάμε Αγγλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Σήμερα αρχίζει η μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε μια ποδοσφαιροχώρα, όπως η Γερμανία. Δεν θα μείνω στο γνωστή φράση του άλλοτε μεγάλου Εγγλέζου ποδοσφαιριστή Γκάρι Λίνεκερ ότι στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί. Αυτό δεν ισχύει και αποδείχθηκε στην πορεία. Και αλίμονο να κέρδιζαν συνέχεια οι Γερμανοί.

Από σήμερα οι ποδοσφαιρόφιλοι στις οθόνες μας για να απολαύσουμε όπως ελπίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο. Ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του, αλλά εγώ προτιμώ την Αγγλία που πάντα πηγαίνει στις μεγάλες διοργανώσεις με ελπίδα και φεύγει απογοητευμένη.

Δεν πειράζει όμως, γιατί η Αγγλία, είναι η μεγάλη ποδοσφαιρομάνα, μια χώρα που έχει την πιο ιστορική ποδοσφαιρική ομοσπονδία που ιδρύθηκε το 1872! Φθάνει να ακούσουμε πάλι και να πούμε το… It’s coming home! Έτσι, γιατί μας αρέσει. Μπορεί να γίνει, μπορεί και να μην γίνει.

Αρκεί όμως η Αγγλία να παίζει στις μεγάλες διοργανώσεις και να υπάρχει η προσμονή. Εξάλλου, η ποδοσφαιρική Αγγλία είναι πολλά περισσότερο από μια εθνική ομάδα. Είναι μια φιλοσοφία, μια κουλτούρα, μια άλλη οπτική για το ποδόσφαιρο. Τα «τρία λιοντάρια» είναι και πάλι σε μια μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Ως πιτσιρικάς περίμενα όπως πολλοί κάθε Σάββατο, τότε δεν είχαμε συνδρομητική τηλεόραση, να δούμε ματς αγγλικού πρωταθλήματος σε περιγραφή πολλές φορές Γιάννη Αργυρίου, αν και μετά από καιρό μάθαμε ως παιδιά ότι οι αγώνες που βλέπαμε ήταν μαγνητοσκοπημένοι. Δεν μας πείραζε, αλλά αντίθετα ήταν μαγεία: Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιεντ, Τότεναμ, Έβερτον, ακόμα και την ιστορική Νότιγχαμ Φόρεστ, κ.α.

Αυτή η μαγεία μας συντροφεύει δεκαετίες, μικρούς και μεγάλους. Η αίσθηση να υποστηρίζεις την Αγγλία είναι συναρπαστική γιατί πάνω απ’ όλα αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Και το αγαπούσαμε και την εποχή που η Αγγλία έπαιζε με τις «καμινάδες» (συνεχώς σέντρες και «γιόμες» στην περιοχή της αντίπαλης ομάδας).

Με τον Σαουθγκέιτ η ομάδα της Αγγλίας άλλαξε το στιλ παιχνιδιού της. Έγινε πιο ελκυστική και τα ταλέντα της δείχνουν το δρόμο. Η Αγγλία είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Υπάρχει όμως η αίσθηση ότι φέτος θα είναι η χρονιά της και θα ακουστεί πιο δυνατά το It’s coming home.

Και όπως είπε ο Χάρι Κέιν, ο φοβερός γκολτζής που βρήκε τη γη της ποδοσφαιρικής επαγγελίας στη Μπάγερν με τα αμέτρητα γκολ που βάζει, «ερχόμαστε για να γράψουμε Ιστορία». Ίσως ξέρει κάτι περισσότερο ο Κέιν!

Καλό μας Euro και καλά ματς με πολλά γκολ!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό