27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

iPhone 17: Αυτά τα 5 χαρακτηριστικά θα το κάνουν να ξεχωρίσει

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα επερχόμενα μοντέλα iPhone 16 που θα έρθουν τον Σεπτέμβριο θα μοιάζουν αρκετά με τα μοντέλα iPhone 15, αλλά οι φήμες υποδηλώνουν ότι η Apple θα κάνει μεγάλες αλλαγές το 2025.

Υπήρξαν κάποιες ενδείξεις για μια ολοκαίνουργια συσκευή στη σειρά iPhone και μπορεί να είναι το πιο ακριβό iPhone που έχει προσφέρει η Apple μέχρι σήμερα.

Νέο ‘Slim’ DesignΟι φήμες αναφέρονται στο νέο iPhone 17 που η Apple έχει σχεδιάσει ως το «iPhone 17‌ Slim», αλλά η Apple σχεδόν σίγουρα δεν θα χρησιμοποιήσει αυτή την ονομασία. Το “slim” αναφέρεται στον πιο κομψό, λεπτό σχεδιασμό της συσκευής.

Με το μοντέλο M4 iPad Pro 12,9 ιντσών, η Apple έκοψε πάνω από ένα χιλιοστό από το πάχος, με αποτέλεσμα την πιο λεπτή συσκευή που έχει κατασκευάσει η Apple μέχρι σήμερα. Η ίδια εστίαση σε έναν σβέλτο σχεδιασμό αναμένεται το 2025 και το επερχόμενο iPhone λέγεται ότι θα είναι «σημαντικά πιο λεπτό» από τα τρέχοντα iPhone.

Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο λεπτό θα κατασκευάσει η Apple αυτό το iPhone, αλλά το iPad Pro έχει πάχος μόλις 5,1 mm και θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως σχέδιο για το τι να περιμένουμε.

Όσον αφορά το μέγεθος, το iPhone 17‌ Slim αναμένεται να βρίσκεται κάπου μεταξύ του iPhone 15 Pro 6,1 ιντσών και του iPhone 15 Pro 6,7 ιντσών. Άλλες φήμες μιλούν για 6,55 ίντσες , 6,6 ίντσες και 6,65 ίντσες για το μέγεθος οθόνης στο οποίο έχει καταλήξει η Apple, γεγονός που θα την καθιστούσε μικρότερη από το iPhone 15 Pro‌ Max (και το φημολογούμενο iPhone 16 Pro Max).

Αν και η Apple έχει χρησιμοποιήσει τιτάνιο για τα μοντέλα iPhone υψηλότερης ποιότητας από πέρυσι, το iPhone 17‌ Slim φημολογείται ότι θα έχει πλαίσιο αλουμινίου. Οι πρώτες φήμες που εμφανίστηκαν για τη συσκευή στην πραγματικότητα έδειχναν ότι θα αντικαθιστούσε το “Plus” iPhone στη σειρά της Apple, αλλά μεταγενέστερες πληροφορίες δείχνουν προς ένα νέο iPhone high-end που είναι ακόμα πιο ακριβό από το Pro Max.

Με βάση τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής, το iPhone 17 Slim θα μοιάζει με το iPhone X του 2017. Το iPhone X χρησιμοποίησε τότε πιο προηγμένη τεχνολογία και πουλήθηκε παράλληλα με τα τυπικά μοντέλα iPhone 8.

Το iPhone 17 Slim θα μπορούσε να είναι πιο ακριβό από το iPhone 15 Pro Max, το οποίο η Apple ξεκινά επί του παρόντος από 1.199 $.

Μετατοπισμένες κάμερεςΜαζί με μια πιο λεπτή και ελαφρύτερη σχεδίαση, το high-end iPhone 17 θα μπορούσε να διαθέτει την πρώτη σημαντική αναθεώρηση της πίσω κάμερας. Οι φήμες υποδηλώνουν ότι οι κάμερες θα μπορούσαν να μετακινηθούν από την επάνω αριστερή γωνία του iPhone στο επάνω κέντρο, κάτι που θα μπορούσε να το κάνει να μοιάζει περισσότερο με το Google Pixel.

Το Pixel 8 Pro έχει μια ανυψωμένη ζώνη στο πίσω μέρος της συσκευής που φιλοξενεί ένα σύστημα τριών καμερών, έναν αισθητήρα αυτόματης εστίασης ανίχνευσης λέιζερ και ένα φλας.

Η Apple εξακολουθεί να δοκιμάζει σχέδια για το iPhone 17, αλλά η μετατόπιση της κάμερας είναι μια πιθανότητα.

Βελτιώσεις εμφάνισηςΗ τεχνολογία οθόνης ProMotion που επιτρέπει μεταβλητούς ρυθμούς ανανέωσης από 1 Hz έως 120 Hz αναμένεται για όλα τα μοντέλα iPhone το 2025, συμπεριλαμβανομένου του μοντέλου high-end, αλλά τα μεγαλύτερα νέα είναι ότι η Apple φημολογείται ότι χρησιμοποιεί μια νέα επίστρωση οθόνης.

Η νέα επίστρωση λέγεται ότι έχει βελτιωμένες αντιανακλαστικές ιδιότητες και καλύτερη αντοχή στις γρατσουνιές από την τρέχουσα επίστρωση Ceramic Shield. Έχει περιγραφεί ως «υπερ-σκληρό αντι-ανακλαστικό στρώμα» σε διάφορα leak.

Η Apple χρησιμοποιεί το Ceramic Shield από το 2020. Είναι ένα υβριδικό υλικό κεραμικού-γυαλιού που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Corning. Η Corning έκτοτε έκανε βελτιώσεις στα προστατευτικά προϊόντα γυαλιού της και το υλικό Gorilla Armor της εταιρείας μειώνει την ανάκλαση έως και 75 τοις εκατό ενώ παράλληλα ενισχύει την προστασία από πτώση και την αντοχή στις γρατσουνιές. Η Corning είχε μια μακροχρόνια σχέση με την Apple και ενώ το Gorilla Armor αναπτύχθηκε για τη Samsung, η Corning θα μπορούσε να φτιάξει ένα παρόμοιο προϊόν για την Apple.

Καλύτερες Selfie κάμερες και αλλαγές στο Dynamic IslandΈνα αδυνατισμένο Dynamic Island που καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στην οθόνη αναμένεται για το νέο iPhone 17. Υπήρχαν φήμες εδώ και χρόνια σχετικά με την τεχνολογία Face ID κάτω από την οθόνη και θα μπορούσαμε να δούμε τις πρώτες υποδείξεις της το 2025.

Θα υπάρχει μια μικρότερη οπή και μια εγκοπή σε σχήμα χαπιού για την μπροστινή κάμερα, ενώ, ως μέρος του επανασχεδιασμού του Dynamic Island, η Apple φημολογείται ότι υιοθετεί μια μπροστινή κάμερα 24 megapixel, η οποία θα ήταν μια αναβάθμιση σε σχέση με την τρέχουσα κάμερα selfie των 12 megapixel. Θα διαθέτει φακό έξι στοιχείων για βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και η ενίσχυση της ανάλυσης θα καταγράφει περισσότερες λεπτομέρειες και θα επιτρέψει περισσότερη περικοπή χωρίς να υπολείπεται στην ποιότητα.

Ταχύτερα ChipsΦαίνεται ότι η σειρά iPhone 17 δεν θα λάβει τα τσιπ 2 νανομέτρων επόμενης γενιάς της TSMC, αλλά αναμένουμε τεχνολογία τσιπ A19 που πιθανότατα βασίζεται σε μια αναβαθμισμένη διαδικασία 3 νανομέτρων. Η Apple συνήθως αναβαθμίζει τα iPhone με ταχύτερη και πιο αποτελεσματική τεχνολογία τσιπ κάθε χρόνο και αναμένουμε ότι το καλύτερο τσιπ που είναι διαθέσιμο το 2025 θα συμπεριληφθεί στο iPhone 17‌ Slim.

Η TSMC εργάζεται σε τσιπ 2 nm, αλλά η μαζική παραγωγή δεν αναμένεται μέχρι το τέλος του 2025, κάτι που θα ήταν πολύ αργά για τα μοντέλα iPhone 17. Εάν η εργασία επιταχυνθεί, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει. Σε σύγκριση με την τεχνολογία τσιπ 3 nm, η διαδικασία κατασκευής 2 nm θα μπορούσε να φέρει 10 έως 15 τοις εκατό βελτίωση της ταχύτητας στην ίδια ισχύ ή 25 έως 30 τοις εκατό μείωση ισχύος στην ίδια ταχύτητα.

Τα τσιπ που έχουν κατασκευαστεί σε μια αναβαθμισμένη διαδικασία 3 νανομέτρων δεν θα έχουν τα ίδια οφέλη με τα τσιπ που έχουν κατασκευαστεί στη διαδικασία των 2 νανομέτρων, αλλά μπορούμε ακόμα να υπολογίζουμε σε μέτριες ενισχύσεις στις ταχύτητες CPU και GPU. Με τη μεγάλη εστίαση της Apple στην τεχνητή νοημοσύνη, το αποκλειστικό Neural Engine για εργασίες machine learning είναι επίσης πιθανό να δει βελτίωση.

Η TSMC εργάζεται στη διαδικασία N3P, με τη μαζική παραγωγή να ξεκινά στα τέλη του 2024. Σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις των τσιπ 3nm, τα τσιπ N3P προσφέρουν αυξημένη απόδοση απόδοσης και αυξημένη πυκνότητα τρανζίστορ.

Έως και 12 GB RAM έχουν φημολογηθεί για τα high-end μοντέλα iPhone 17 και αυτό το άλμα θα ήταν λογικό στο πιο ακριβό iPhone 17‌ Slim. Επί του παρόντος, η μνήμη RAM φτάνει τα 8 GB.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό