26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

iPhone 16 Pro Max: Φήμες ότι έρχεται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple στο iPhone 16 Pro Max θα χρησιμοποιεί κυψέλες μπαταρίας με αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα, σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Aυτή η τεχνολογία θα προσφέρει είτε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας χρησιμοποιώντας το ίδιο μέγεθος μπαταρίας είτε την ίδια διάρκεια ζωής μπαταρίας από μια μικρότερη μπαταρία.

Στην τελευταία του έρευνα για την αλυσίδα εφοδιασμού, ο Kuo λέει ότι η ενεργειακή πυκνότητα (Wh/kg) των στοιχείων της μπαταρίας στο iPhone 16 Pro‌ Max θα αυξηθεί, γεγονός που “έχει το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής της μπαταρίας με το ίδιο μέγεθος μπαταρίας ή χαμηλότερο μέγεθος μπαταρίας με ίδια διάρκεια μπαταρίας.”

Για να αποφύγει την υπερθέρμανση της μπαταρίας, η Apple χρησιμοποιεί μια θήκη μπαταρίας από ανοξείδωτο χάλυβα για πρώτη φορά ως θερμική λύση, σύμφωνα με τον Kuo.

Ο ανοξείδωτος χάλυβας δεν είναι τόσο αποτελεσματικός όσο το αλουμίνιο στη διάχυση της θερμότητας, αλλά είναι πιο στιβαρός και λιγότερο επιρρεπής στη διάβρωση. Η χρήση θήκης μπαταρίας από ανοξείδωτο χάλυβα μειώνει επίσης τη δυσκολία αφαίρεσης της μπαταρίας, κάτι που θα βοηθήσει την Apple να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για δυνατότητα αντικατάστασης των μπαταριών κινητών τηλεφώνων στο μέλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Sunway θα είναι ο κύριος προμηθευτής των θηκών μπαταριών από ανοξείδωτο χάλυβα. Εάν η μαζική παραγωγή αυτού του νέου σχεδιασμού μπαταρίας πάει καλά, ο Kuo πιστεύει ότι ο σχεδιασμός θα υιοθετηθεί σε όλα τα μοντέλα iPhone 17 το επόμενο έτος.

Η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει την επερχόμενη σειρά iPhone 16 σε τέσσερις μήνες, γύρω στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό